Új hozzászólás Aktív témák
-
micimacko
aktív tag
+ info.
Használjatok öregtésztát (olyan mint a kovász, de könnyebb elkészíteni, sokáig eláll, és nem kell etetni), aszkorbinsavat (helyett jó az ecet) és tuti jó lesz.
Én Limara házi kenyerét szoktam elkészíteni. Ha valakit érdekel, akkor keressen rá a nevére, s megtalálja az oldalát.
Sokkal jobb, mint bármelyik kenyérsütős kenyér. (1 órája vettem ki a legutóbb sütöttet)
[ Szerkesztve ]
"Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság"
-
Puma K
veterán
A régi Matáv székházának az utcájában (Barabás villa mellett nemsokkal), volt egy pékség. Nyáron mindig mikor sütöttek és járt a szellő/szél a megfelelő irányba, akkor lehetett érezni a friss pékáruk illatát amit bejött a nyitott ablakokon. Egész éjjel sütöttek és a környékbeliek éjfél körül meg még később mentek és vásároltak mindenféle Földi jót. Azt a sóskiflit, kenyeret, sajtoskiflit és kalácsot amit ott csináltak, na azoknak az ízét sosem felejtem, meg azokba hogy is mondjam volt anyag és ízletesek voltak meg még fogdosni is jó volt őket.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Cannabis7
senior tag
anyám szokott ilyenben sütni, nem rossz, de én úgy vagyok vele, hogy összegyúrom kézzel és egy szilikon sütőformába be 50 fokos sütőbe, megkel, aztán lehet sütni, jobban szeretem a hagyományos dolgokat mint ezeket a technikai csodákat
mondjuk ez az időzítős dolog hasznos lehet, annak akinek szűkös a napirendje.
-
szab.tam
nagyúr
"ízletesek voltak meg még fogdosni is jó volt őket."
akkor te vagy a kerekes bevásárló kocsis vazulnéni prototípusa, aki a teszkóban otthagyja minden kiállított zsemlén az ujjlenyomatát a daktiloszkópusok és a vásárlók nagy örömére. értem. ok.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
_Oscar
aktív tag
Az is elég, ha játszol a víz/élesztő aránnyal. Nem emlékszem már miből kell több/kevesebb, de 2 hét alatt kikísérleteztük apámmal a dolgot. Ha sikerült a tuti receptet kikisérletezni, akkor érdemes ragaszkodni az adott élesztő és liszt márkához. Elég eltérő minősége van a különböző márkáknak.
to ALL
Amúgy jó akkor jön jól az instant élesztő, ha időzítve használod a gépet. Vizet az üst aljára, bele a lisztet és a száraz liszt tetejére kell az élesztőt rakni. Nem mászik ki reggelre a cucc a gépből.Szinezni is lehet a kenyeret. Spenóttal zöldre, pirospaprikával pirorsra. Anyám valamelyik aug. 20-ra csinált 3 kenyeret, egy normált, egy pirosat és egy zöldet. Jópofán nézett ki a piros-fehér-zöld szendvics.
Jól jön még a gép egyéb sütésnél is. Pizzatésztát dagasztani és keleszteni, vagy kalácstésztát készíteni szuper és könnyű vele. Ha kész kiveszed tepsire és berakod a sütőbe. (Kalácstésztához, ha az utolsó keverés előtt adod hozzá a kakaót, akkor olyan szép csikos lesz, mint a péknél) Dolgozzon szépen a gép, nehogy már kézzel kelljen megcsinálni :-)
[ Szerkesztve ]
Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
szab.tam
nagyúr
huhh. ez az only kelesztés jó 5-let. nagyon tuti burgonyás tészta receptem van. édesanyám által, halál pontosan leírva, hogy még a fullbéna is megcsinálja.
elvileg szagatott burgonyás pogácsásra van, de én egyben szoktam kisütni, majd a vége előtt kiveszem, lekenem paprikás, sós, borsos tejföllel, + reszelt sajt, és begyújtom a gáz sütő tetején lévő feslő sort, (gázgrill), és rásütöm.de szenvedtem már a dagasztás, kelesztés fázisnál. (volt, hogy újra kelesztettem).
egyre jobban úgy érzem, hogy kell egy ilyen...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Reaper04
aktív tag
Így van, nem fogyaszt non-stop annyit. Így jött ki a 15 Ft -is.
Lemérték fogyasztásmérővel. Van rajt olyan opció hogy ettől-eddig beállított ár szerint kiszámolja, vagyis kijelzi hogy mennyi pénzbe kerül. Számolja külön a wH is... úgy számolták ki hogy 15 ft.A kelesztésnél gondolom nem fogyaszt ... gondolom a sütésnél igen ..., ilyesmi.
He legközelebb sütünk lemérem mikor mennyi a fogyasztása.
Szerk: Leírom ide is, hogy Ti is lássátok, + kiszámolom mennyibe kerül.[ Szerkesztve ]
-
Heller2
aktív tag
"Kilós" recept:
3dl víz (inkább egy egész pohár)
2 kismérő só
3 nagymérő olaj
2 kismérő porélesztő (ezt fajtája válogatja, van amelyikből egy is elég)
1.5 nagymérő cukor
500g liszt
150g réteslisztAlap program.
A tartó edényt teljesen kitölti ezzel a recepttel, nem kel túl, nem esik be a teteje, és nem tömör a belseje.
Nekem két lapátos van, abban elfér ez a mennyiség.
Egy dolgot utálok, a keverő lapátok lenyomatát az aljában. Egyébként jó találmánynak tartom.
Csináltam már kalácsot is az asszonynak, lekvárt is kipróbáltam.
Van, hogy csak a keverő, dagasztó funkciót kihasználva, kenyérlángost, fánkot készítettem. Jóság...
van, hogy kiegészítem pl. egy egész hagymát aprítóval felaprítok és azt is hozzáadom, ugyanez sajttal, kolbásszal, szalonnával, igény szerint.GTA V Online: Lepke77 vagy valami hasonló(k)
-
Jhonny06
veterán
Most nem tudom, hogy anyagi megfontolásból vagy a "természetessége" miatt használnak az emberek ilyen gépeket, de nekem egyik úton sem látszik kifizetődőnek, ráadásul tényleg baromi sok macera van vele és kicsi. Lehet jó kenyereket kapni, nem is túl drágán. Másrészt kinek van ideje pl. hétköznap ennyit foglalkozni vele? Ha meg csak hétvégén csinálja az ember, az önmagában nem ér túl sokat. (Nekünk is van és nem értem a koncepciót, na mindegy.)
[ Szerkesztve ]
-
AgFRjkUZT_3
tag
Ime a kenyér
És ez sajnos komolyCsak vártam, és vártam, és mikor nem jött semmi, tudtam, csak Tőled lehet...
-
Puma K
veterán
Anyukám még nagyon-nagyon kicsi koromban megtanított, hogy piszkos kézzel ne nyúljak ételhez és egyéb dologhoz sem.
Ahogy mondja TheChos3nOne én is zacskóval/papírral szoktam megnézni, a pékáruk keménységét, mert van hogy olyan kemények, hogy már harci fegyverként is alkalmazhatók."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
GeoPhoto
tag
valoban, a mai arakon van vagy 20 forint is mivel hofokszabalyozos ezert csak felfuteskor fogyaszt tobbet, a hontartashoz nem kell sok energia. Tobbszor is mertem, kb 0.4 kw
nekunk kb 3 eve van meg es bar nem minden nap megy, de azert eleg sokat hasznaljuk, ma pl egy kenyer meg egy suti [csak a teszta, a tobbi a sutoben ment]
ami a tapasztalat, hogy a 2 lapatosok sokkal jobbak, meg kinezetre is arányosabbak. Amire figyelni kell, hogy a lapat tomitese hajlamos besulni, ezert erdemes minden mosaskor es sutes elott ellenorizni, hogy jol forog e kulonben elrontja a motort,tonkremegy a gep.
egy kenyer ara kb
.5kg liszt 50-120 ft tipustol fuggoen
2.5dl viz 1.20ft
0.4kw aram 20ft
1/3 v 1/4 kocka eleszto 10-20 ft (szerintem keves is eleg)
so, cukor legyen mondjuk 5 ft ;-)ez egy normal 75dkg-os kenyer lesz.
plusz meg hozzajon 5 perc munka elotte, meg 5 perc mosogatas utana.
bocsi a keves ekezetert tableten lusta vagyok kikeresni...
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Egész jó dolog a kenyérsütő gép, annó mi is törtük a fejünket, hogy vegyünk-e. Aztán mégse. Ezért.
Egy darab ősrégi fedővel még rendelkező vaslábos kell hozzá, meg a sütő. Ezerszer jobb, mint bármelyik gép által készített.
Egy alap recept. Pl. Eltérés: A sütés előtt a lábos be a sütőbe 20 percre, majd lisztezés, mehet be a kulimász. 30 perc fedő alatt, utána nélküle sütni.#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####
-
GeoPhoto
tag
válasz AgFRjkUZT_3 #70 üzenetére
még ha el is hiszem a cikket a világban az átlagéletkor jelentősen megnőtt, gabona ide vagy oda. Sajnos nem ehetek minden nap sajtot gyümölccsel meg hússal, mert ha mindenki ezt tenné elfogyna az ennivaló a földön.
lehet persze csökkenteni a szénhidrátot, sőt ajánlott is, de az elhízás sok esetben csak a könnyen elérhető ételek túlfogyasztása miatt következik be.
ajanlott olvasmány the hackers diet, ingyenesen elerheto a neten.
-
HARDVERAPRÓD
Nekünk is van én csak ezt eszem....Néha magasabb néha laposabb akkor kisautónak szoktam hívni.Jó kis összefoglaló volt.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
Skynet258
veterán
Nekünk is ilyen gépünk van, csak fehérben, itt a legutóbbi sütésem, egy burgonyás változat. Imádom.
https://geekpulse.hu
-
szab.tam
nagyúr
azért, mert pl. tortát is csinál az ember otthon, és nem rohan mindig a cukrászdába.
frissen eszed, egyedi, stb...gazdaságosnak biztos nem mondanám. azt senki nem számolja, hogy hány kenyér megsütése után döglik be rajta valami. 500? 1000? mert visszaosztva a 30-40 k-s vételárat, a kenyérbe így belesül még 20-40 ft, a gép költsége is....
tehát eza gazdaságossági kérdés az utolsó szempont szerintem, amiért az emberek ilyet használnak. ez inkább élvezkedés....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
3 óra 32 perc alatt megjárom a váci úti teszkót... innen Debrecenből is...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
szab.tam
nagyúr
igen, de azalatt nagyon sok kenyér kalóriáját ledolgozod. mert gondolom gyalog , azaz futva számoltad, mert abenzin túl drága...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
partymaci
aktív tag
Mi is vettünk annó kenyérsütő gépet és sok kenyeret meg is sütöttünk, viszont nagyon fontos az alapanyagok minősége és az aránya, sőt még a kelesztésnél a hőmérséklet. Nem mondom hogy minden kenyér jó lett, de általában fehér lisztből könnyű kenyeret sütni. Igazából nekem a nagy visszatartó erőt az jelenti, hogy 3 óráig kell várni egy kenyérre amit egy 4 tagú család egy evésre szinte el is fogyaszt. Persze frissen nagyon jó meg finom, de másnap már nekem nem ízlik. Szóval egy ideje pihentetjük a gépet és átszoktunk a lipóti parasztkenyér nevezetű 3 kilós csodára, ami nem tartalmaz mindenféle vackot és kb 1 hétig esszük, nem penészedik meg, finom marad, nagyon tápláló, az az igazi kenyér.
Aki nem hiszi járjon utánaHa nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
.bableWes
őstag
1 vagy 2 keverö lapátos?
késleltetést nem nagyon ajánlom ha több mint 1 orán át állni hagyod az összetevöket, plusz benne hagyni sem érdemes a kenyeret hosszu idöre mert nekünk, hiába bosch megszivja magát nedvességgel.
gratulálok hozzá, 10-15 sütés után majd ki tapasztalod a receptet és akkor lesz az igazi
nagymami titkai vagy mi a halál a neve a lisztnek, 5 deka csodákra képest
joétvágyattöltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..
-
ncsicso
tag
Évek óta van egy Moulinex kenyérsütőnk, időnként elővesszük. Anyám kapott három éve egy teszkósat, ő azt használja, de napi egy-két kenyeret is megsüt, pláne ha összefutnak az unokák. Ő tescoban dolgozott, ezért ott is vásárolt be, mihozzánk Spar van közel. Mindegyik árul olcsó lisztet, persze nem egy fajtát. Mi a Budget lisztet vesszük, olcsóbb nem is nagyon van.
Eleinte problémát jelentett, hogy a kenyér alul sűrűbb, felül ritkább volt, nem egyenletesen oszlott el. Némi guglizás után kiderült, hogy a hazai gyengébb minőségű liszt az oka, és nem csak a olcsókra jellemző a probléma.. Állományjavító szükségeltetik. A legegyszerűbb az aszkorbinsav, azaz C-vitamin. Patikában könnyedén beszerezhető, 10 grammonként szoktuk venni valami 100 forint körüli áron, ha jól emlékszem. 3 hónapig eláll, és egy késhegynyi kell egy sütéshez. Használatával a tészta homogén lesz. Többféle liszt és kenyérsütő esetén bizonyítottan bevált.ha véleményed van, ellenséged is van
-
sutszi
veterán
Érdekes cikk, akárcsak a hozzászólások egy része...
Aki nem akar vesződni ilyesmivel, az vegyen boltba...ne siránkozzon, hogy sokáig tart. Végig kell gondolni, hogy egy kis időt rászánva mennyit nyer vele.
A párom már évek óta süti kenyeret. Nem veszünk boltba, max egyszer egy évben. Sütőpapíron egy tepsiben, egy normál sütőben és a legfinomabb kenyerek amiket életemben ettem. Egy kenyér, 1kg lisztből készül. Elég sok mindent kipróbáltunk már, az alap tésztarecept és a magvak terén is. Kicsit megdarálva lenmag,szezámmag. Egészben napraforgómag...stb. A tésztát próbáltuk krumplival, tejföllel...stb
Egy kis olíva/napraforgó olajjal szokta még lazán megkenni és nagyon finom ízt ad neki.A bolti kenyereket nem tartom sokra, ami meg tényleg hasonlít egy kenyérre az meg nagyon drága.
Az egészséges dolgokról meg annyit, hogy arra a sok adalékra semmi szükség nincs. A bolti kenyér hamarabb romlik mint amit mi sütünk...
Aki meg a kenyeret és a szénhidrátot fikázza, az inkább nézzen utána, hogy milyen üzemanyaggal megy az ember agya.(Szénhidrát, röviden). Innentől kezdve két dolog:1. Értem miért van egyre több hülye. 2. A Norbi kenje a hajára az Update szénhidrát csökkentett lisztet..
Egyébként talán az lenne a megoldás, ha nem enné magát hülyére az ember és akkor nem lennének meg a negatív élettani hatásai.A lisztekkel kapcsolatban érdekesnek tartom, hogy senki nem találkozott még(legalábbis nem írta) kis élővilággal. Ilyen szempontból a TESCO egy szemét banda. Ott már nem is veszünk mert egyfolytában tele volt lisztkukaccal, meg egyszer komplett rovargyűjtemény volt benne és nem a gazdaságos cuccokról van ám szó. (Sértetlen csomagolás mellett)
Ilyen szempontból a LIDL-ben nem csalódtunk egyedül.Az árakról meg annyit, hogy 130FT-ba kerül 1kg BL55-s liszt(sima "hagyományos" liszt) Ha sima fehér kenyeret süt valaki akkor elenyésző többletköltség jön hozzá. Szerintem megéri.
Ezen kívül nyilván lehet keverni más típusú lisztekkel. Az egyéb hozzávalókkal olyan kenyeret lehet összedobni, aminek a bolti cucc a nyomába sem ér.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
JetiRulez
őstag
válasz AgFRjkUZT_3 #70 üzenetére
Tudtam Én, hogy nem egészséges a sok kenyér fogyasztása, de sajnos nagyon megdrágulna a havi kosztolás, ha elhagynánk a kenyeret. Mégiscsak a pékáru az egyik legolcsóbb termék. Persze ezt is túlzásba lehet vinni. Hiába mondom öcsémnek, hogy ne egyen meg napi 6-8 zsömlét. Én beérem 2-3-mal.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
arty
veterán
válasz AgFRjkUZT_3 #70 üzenetére
de egyszerűbb félresöpörni, meg rámondani, hogy "én ebben nem hiszek" és zabálni tovább kétpofára a szénhidrátokat, az elhízást és a cukorbetegséget pedig ráfogni valami másra ...
(ha pedig végül valaki kenyeret vásárol, azzal sem kell foglalkozni, hogy a százforintos kenyér miből készül, hiszen jónagy és puha és ízletes... mit nekünk halálfejes zsákok, mint "belevaló". az otthonsütés lényege nem az ár, hanem hogy tudod mit teszel bele!)
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Maestro85
tag
Régebben nekünk is volt kenyérsütő gépünk, de viszonylag hamar tönkrement, meg nem is voltunk igazán megelégedve vele.
VISZONT! Azóta kézzel dagasztjuk a kenyeret, és sütőben sütjük, és SOKKAL finomabb, szebb, mint a kenyérsütős. Szerintem gyorsabb is. Főleg, ha esetleg 1kenyér nem elég, egyszerűen le lehet dagasztani kettőt, és egymás után, vagy egyszerre kisütni őket.
Mi is a Limara féle receptet használjuk, kisebb módosításokkal. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.
-
Reaper04
aktív tag
válasz .bableWes #86 üzenetére
Sziasztok!
.bableWes: A miénk 1 lapátos. Már most is finom, de lesz ez még finomabb is, úgy érzem
ncsicso: Igen, ezt mi is hallottuk, elvileg a héját is az határozza meg. Ropogósabb lesz talán? Nem tudom ... KI próbáljuk mi is azzal.
sutszi: "Aki nem akar vesződni ilyesmivel, az vegyen boltba...ne siránkozzon, hogy sokáig tart. Végig kell gondolni, hogy egy kis időt rászánva mennyit nyer vele."
Teljesen egyet értek
+ az a tepsis ötlet amúgy jól hangzik, arra is kíváncsi vagyokEgy kenyér elkészítési ára ezzel a géppel, szerintem abszolút nem drága. Időbe telik, de megéri (szerintem). Persze minden vélemény más. De ahogy olvasgatok, azért sok mindenkinek tetszik
-
Raucher
tag
..Aki meg a kenyeret és a szénhidrátot fikázza, az inkább nézzen utána, hogy milyen üzemanyaggal megy az ember agya.(Szénhidrát, röviden)..
Ez nem fikázás. A cukorbetegek száma folyamatosan növekszik. Ennek egyik oka a túlzott szénhidrát bevitel, mozgásszegény életmód mellett. (A szükséges szénhidrát mennyiséget amúgy is előállítja a szervezet, a túlzásban bevitt zsírokból.)1. Értem miért van egyre több hülye.
A másik okot is ismerd fel. A magas vércukorszint károsítja az idegsejteket (is).2. A Norbi kenje a hajára az Update szénhidrát csökkentett lisztet..
Így igaz!
Mesterséges beavatkozásokkal manipulált élelmiszert, ha van rá lehetőség, kerüljük el messzire. A fitnesz, wellness, ... termékekről ki szokott derülni, nem egészségesek.
A diabetikus termékek többsége is kerülendő. Szénhidrát helyett, zsírral nyomják tele ezeket a termékeket.
(A cukormentes termékek nem szénhidrátmentesek, ezt nem tudják a kezdő cukorbetegek. A cukormentes cukor, 95% fölötti szénhidrát mennyiséget tartalmaz. Legfeljebb a fogak látják előnyét a cukormentességnek.)Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
Reaper04
aktív tag
Szintén egyetértek.
Cukorbetegeknél fontosabb hogy mit eszik és mennyit, mint az egészséges embereknél. Családban nálunk is van sajnos aki ezzel a betegséggel küszködik. Nekik is megéri ezzel a gépppel, vagy a sütős módszerrel megcsinálni a "házi" kenyeret. Mert abban az van, amit bele tesz, ahogy azt többen is írták már.
+nem egyszerű kenyeret készít, hanem pl. rozsos, magos kenyeret, sokkal egészségesebb és táplálóbb (kevesebb kell belőle, a jóllakáshoz). -
JanFe
aktív tag
Jo kis cikk, koszi
"There is nothing permanent except change"
-
sutszi
veterán
Reaper04:Az alap tészta: langyos vízbe felfuttatjuk az élesztőt, ezt a lisztel kevert magvakkal és egy kis sóval összegyúrjuk. Formázás és kenés után vágjuk be. Majd megy a sütőpapíros tepsibe egy darab follpack-al letakarjuk és hagyjuk kellni. Amikor megkelt megy be a sütőbe. Hőfokot meg sütési időt nem írnék mert ez sütőnként eltérő lehet.(Ja és ez 1kg liszt, 1 élesztő, kb 6-7 dl víz mennyiségre vonatkozik.) Érdemes ránézni amikor érezni az illatát...
Raucher:
Ez nem fikázás. A cukorbetegek száma folyamatosan növekszik. Ennek egyik oka a túlzott szénhidrát bevitel, mozgásszegény életmód mellett. (A szükséges szénhidrát mennyiséget amúgy is előállítja a szervezet, a túlzásban bevitt zsírokból.)Kiemeltem a hozzászólásodból a lényeget. Nem a fogyasztással van a baj, hanem a mennyiséggel. Egyszerűen az emberek többet esznek mint kellene, emellett semmit nem mozognak. Ez a komoly probléma. Nem az, hogy egyáltalán eszünk kenyeret...Amivel általában találkozom az a végletes gondolkodás, hogy nyírjuk ki a kenyeret mert az a rossz. Véletlenül sem az a mohó ember a felelős aki hónapok/évek alatt nem veszi észre a jelentős súlygyarapodást, ami a cukorbetegség előszobája.(2-es típusú-ról van szó, és nem számoltam ide az egyedi esetekben kialakult betegséget sem, mert az más téma)
Aki meg gyorsan hízik/fogy menjen orvoshoz mert rosszul működik a pajzsmirigye.Egyszer megnéztem egy Update rudit. Több szénhidrát meg zsír volt benne, mint bármelyikben a hűtőpultban.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
club1
veterán
Ezekkel a lassan felfűtős és kis hőfokot produkáló gépekkel nem lehet minőségi kenyeret készíteni, max. csak sok E számmal. A tovább kelesztés sem megoldás, mert főleg a teteje kel, az alja tömör marad. Ezekben a gépekben készült hagyományos alapanyagú (liszt+só+víz+kovász) kenyerek héja nem lesz ropogós, állaguk vacak lesz és morzsálódnak. Olajak/tej/margarin segítenek a dolgon, de sok más szempontból rontanak a kenyér minőségén. Kenyeret a megfelelő pékségből...
Új hozzászólás Aktív témák
- Különösen rendezett beltér hozható össze a Cooler Master új házában
- MWC 2024: Két új órát hozott a Xiaomi
- Renault, Dacia topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Bemutatkozott a Redmi új szériája
- Trollok komolyan
- Autós topik
- Érkezőben a Poco M6 4G
- További aktív témák...