Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz a.sebi #33851 üzenetére

    Örülök hogy sikerült.
    Még valami, ha esetleg még mindig úgy "szakadozna" a net a routerrel, akkor érdemes pár felesleges funkciót kikapcsolni rajta, pl. 1043N és ND esetén alapból megy az IPv6, azt érdemes kikapcsolni, mert ha van is, akkor is jelenleg felesleges, ne kezeljen egyszerre több kapcsolatot, plusz ugye kérdéses a pontos router típusa, mert 1043ND esetén ki lehet kapcsolni a hardveres NAT-ot, (ami 200-300 Mbit/s internetig nem kell, sőt ha van akkor kicsit érezhető is hogy lassabb, legalább is én észrevettem, főleg a v4-es verziónál, bár az nem csak itt lett elbaszva), viszont a sima 1043N-es routernél nem találtam ilyet egyik menüben sem, legalább is az online emulátorban, viszont azt észrevettem hogy a NAT Boost-on belül az ALG résznél elég hülyén van alapból beállítva, ha továbbra is szakadozna a NAT, akkor én legalább a SIP-ig bepipálnám a dolgokat, hátha javít rajta valamit, legalább nem kell annyit szűrnie, bár hogy most teljesítmény, vagy milyen problémája van a routernek az kérdéses, próbálgatni kell.

    stigma:
    Az ötlet jó, mármint amit utoljára írtál, viszont a kivitelezése elég érdekesen van levezetve.
    Először is az hogy a DHCP-t kikapcsolod (persze később érdemes majd kikapcsolni ezt is) a régi routeren az még nem old meg további problémákat, pl. hogy nem engedi át a PPPoE kapcsolatot, így az Archer-el nem tudsz "betárcsázni", a dupla NAT meg több szempontból is hülyeség, bár szerintem erre te is rájöttél.
    A régi routeren ha nincs modem/bridge mód, akkor valami olyasmit kell keresni, hogy PPPoE Passthrough, ha van ilyen és aktív, akkor csak mögé kell tenni az Archer-t és PPPoE-n keresztül betárcsázni és az ADSL modem már csak modem feladatokat lát el.
    Ha pedig esetleg ilyen funkció sem lenne, mármint PPPoE Passthrough, akkor fel kell hívni az "értelmes" szolgáltatót (ha az Invitel az, akkor sajnállak, eléggé egy inkompetens banda), hogy vagy kapcsolják át ők bridge módba, vagy ha nem lehetséges ennél a vacaknál, akkor adjanak másikat.

    gold007:
    Mikor átállítod akkor elmented és újra is indítod a routert és utána áll vissza? Mert ez így eléggé kevés. A log-ban van valami csatornákra vonatkozó infó? Mert előfordulhat hogy átrak vissza, ha mondjuk úgy túlságosan telített a csatorna, bár ilyennek csak automatikus módban lenne szabad történnie, manuálisban egyáltalán nem.

Új hozzászólás Aktív témák