Új hozzászólás Aktív témák

  • mobilemaster

    csendes tag

    Sziasztok!
    Egy elég érdekes problémával fordulok hozzátok, lehet hogy kissé zavaros lesz a leírás, de hátha tudtok segíteni, hogy mi lehet a gond.
    Lexar 32gb micro sd-re ki lett másolva körülbelül 100-200 fájl, amely közt 3 típus van: nagy fájlok (videók), felirat fájlok (kb 64kbyte), és info fájlok (kb 32kbyte). Kimásolás után a forrással össze lett hasonlítva kétszer, az sd-n és a hdd-n lévő adatok tökéletesen egyeztek, tehát hibátlanul kerültek kiírásra. (A gépben 3gb ram van, nem férhetett bele ennyi adat a gyorsítótárba.)
    És most jön az érdekes rész: 10 nap múlva elő lett véve a kártya, és össze lett hasonlítva a hdd-n lévő fájlokkal a tartalma. A nagy fájlok, és a kb. 64kbyte fájlok mind hibátlanok, de a 32kbyte-osok egységesen megsérültek. Binárisan nézve a fájlok elejére szemét került, utána a fájl vége következett, majd folytatódott a közepével. A fájlok elején több helyen ugyanaz a hibás bejegyzés látható, majd a random szemét következik. Két olvasóban lett visszaolvasva, ugyanaz az eredmény.
    Korábban nem volt vele gond, bár általában egy adag cucc legfeljebb 1-2 napig volt rajta tárolva, beolvasásra került, majd törlésre és felülírásra. Nem egy régi eszköz, alig pár írási ciklus van benne. Mitől lehet, hogy 10 nap pihenés alatt mégis megváltoztak, sérültek a 32kbyte fájlok?

Új hozzászólás Aktív témák