Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz Buckey #45461 üzenetére

    Igen, tudom hogy a részleteknél kell állítani, azért kérdeztem meg hogy valakinek megvan-e már, próbálkozott-e vele mert akkor megspórolok magamnak sok órát mire meglesz. :)
    Nem először állítok tv-t, nem az alapok érdekelnek, anno amikor a színes tv-k megjelentek keresztapám az első tv műszerészek között volt akik színes tv tanfolyamot is végeztek a meglévő mellé, és akkor sok mindent magyarázgatott ( akkor még kicsit máshol kellett állítgatni a tv-ket, de egy két dolog azóta is alap nálam ami a színkézésnél fontos lehet.) Persze manapság már normál esetben műszerrel kalibrálnak, de jól be lehet lőni manuálisan is ha türelmes az ember. ( sok régi crt tv-t javítottam-állítgattam anno)
    Ha minden oké akkor a valós fekete-fehér képnek pl nincs semmilyen elszíneződése. ( ebben a Sony és Pana jó nagyon szerintem)
    Én szeretek ettől kicsit hidegebb irányba menni ( de inkább a semleges), meleg felé soha. ( ez már egyéni ízlés dolga)
    Plusz nem szeretem a nagyon feltolt színtelítettséget, azt csak annyira teszem fel hogy valóságosnak hasson. ( az életben sem olyan erősen színes minden)
    Itt most főként a kontraszt és fény amivel játszani kell, sajnos az már biztos hogy az auto kontrasztot maxra teszik az élénk módban, a gammát -1-re. Ez nem lenne baj, de azt vettem észre hogy az élénk módban és bármelyik másikban ha az auto kontraszt max-on van, akkor világosabb filmeknél a legtöbb képváltáskor van egy villanás. ( ha nagyon figyel valaki észreveszi, nem feltűnő, de ott van. Még közepenél is sajnos néha mintha meglenne.)
    Ezért ezt kell valami más módon ellensúlyozni. Ráadásul nem szeretem az auto dolgokat, de itt úgy tűnik muszáj lesz használni valamennyire.
    ( már kb megvan mi az "élénk" mód beállítása és sikerül az auto kontraszt kikerülésével is eléggé hasonlót összehozni)
    Finomítani még kell rajta, azt akarom hogy a sötét részek is megmaradjanak amennyire lehet és ne is világítson nagyon a háttér, de már nagyon közelít ahhoz amit akarok :)

Új hozzászólás Aktív témák