Aktív témák

  • GML

    őstag

    válasz Nagytalp #22680 üzenetére

    Ez hosszú lesz!
    a tervem a következő: van jelenleg egy ASUS WL-500gP V2-es útválasztóm sajnos a sok hátránya miatt kénytelen vagyok cserélni. A samba csak kb 2-2,5 MB/s-mal másol, kb 2MB/s a vinyóra a letöltés, és ha esetleg nem ftp/http letöltést használok, hanem torrentet, akkor meghal egy kicsit a rendszer, főleg ha sok seed/leech van. A WAN/LAN portok csak 10/100-asok. a wifi 17-18Mb/s-nél nem tud többet. szóval elkezdtem számolni.
    ha minden eszközből a legtakarékosabbat veszem, akkor is legalább a 2-3x-osa lesz a fogyasztás. mert ugye, kell egy Router, és egy NAS. ezek állandóan mennek. ez kapásból kettő doboz ehhez jön hozzá a médiacenter, pl egy WD Live!, vagy valami hasnló.
    arról nem is beszélve, hogy anyagilag sem a legjobb, mert a router kb 20, a NAS, ami már legalább 2 vinyót képes fogadni az kb 50 (igaz ebben benne van minden, ami kell, kivéve a médialejátszást), plusza a médialejátszó, ami szintén 25. Az árakat még régebben néztem.

    szóval ezt megelégelve, hgy van egy illetve 3! dobozom, ami zabálja az áramot, nem tudom hova tenni, és ráadásul kábel a rengetegben.. és mindezt kb egy százasért....

    erre egyszer csak láttam egy Atom-ION párost. keveset fogyaszt, lejátsza a 1080i videókat 3 SATA hely van benne. a bökkenő, hogy ehhez a rendszerhez vagy egy Wifis AP kell, vagy egy Gbit-es switch.
    és akkor nézzük a pozitívumokat,:
    -ATOMjó, mert 2x1,6GHz-es proci, plusz soksok RAM, meg HDDtár (NAS pipa)
    -routernek nem kell ecsetelni, de szintén jó a specifikáció. mert van 2 LAN+n wifi.
    -Média lejátszó? pipa. Az ION a Gf9400-el szépen lejátszik mindent.

    és az egyetlen kérdés csak az oprendszer volt. mivel a win fo$, maradt a linux. és itt jönnek a problémák. legalább is részemről, hogy a linuxhoz, kb annyit konyítok, hogy pingvin a jele.

    Ebben szeretném majd a segítségeteket kérni, hogy a routing és egyéb szerver feladatokat el tudja látni a gép. Szeretném, ha tudnátok tippeket adni, hogy milyen progik azok, amik el tudják látni ezt a feladatot. lehetőleg grafikus felülettel rendelkezve. amíg bele nem jövök.
    :DDD

Aktív témák