Aktív témák

  • gsc73

    aktív tag

    válasz Geller72 #35609 üzenetére

    Szia!

    (nagyon pörög itt minden....és ez jó, csak én lassabb vagyok)

    HW jó,teszteltem a boot cd-vel: MEM, HDD, és próbáltam másik ODD-vel is.A 10.04-es boot menüben az első pont valami Try ubuntu,amit kis is próbáltam,és elég jól ment, ezért úgy gondolom,hogy menne azon a vason.
    Ha jól értem, akkor lenne két másik alternatíva:

    - Lubuntu (ez tetszik)
    - Debian Woody. (ennek van grafikus felülete? nem túl bonyolult?)

    Én azért a windows-hoz vagyok szokva (fő gépeken az is marad, ez olyan hobbi,ismerkedés) és nem is kívánok nagyon mélyen belemenni a linux lelkébe: kernel fordítgatás, parancssoros mókák, csak ha nagyon muszály......"Nagyjából" valami olysamit szertnék, hogy CD be, op. rendszer fel, ismerkedik......persze tudom,hogy néha vadászni kell dolgokat,meg azért nem vagyok teljesen kezdő az IT világban, de szálmalomharcot nem szeretnék vívni.....remélem jól fejeztem ki magam)

    hcl: nem akarok tuningolni, ez nálam alap. Így gyártották, így stabil, ha működni fog ok, ha nem,más utat választok.

    Azt is olvasom,hogy a linux közösség nagyon segítőkész,és az első pillanatban is tapasztaltam ezt, így remélem,hogy nem sokára a működő rendszerrel kapcsolatos kérdésekkel fordulhatok hozzátok. Persze a google a jóbarátom,de az "élő" szó,gyakran többet segít.

    Üdv: g.

    [ Szerkesztve ]

    kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.

Aktív témák