Aktív témák

  • Nowhereman

    őstag

    válasz sh4d0w #41085 üzenetére

    Nézd egy pillanatig sem vontam kétségbe, hogy az említett fórum nívóját! Igaz én inkább sírnék tőle, mint röhögnék.

    És ha már említed a normális embert, megsúgom: erre felé se dívik. Amikor az átlagfelhasználóról itt sokan megnyilvánulnak, az azon a nívón van, mint a linuxdurrantotta hálókártya. Még senki se kért meg arra, hogy CD jogtárt telepítsek, vagy bedugjak egy az USB-be egy pendrájv-ot. Az említett dologhoz meg csak ez a két tudás kombinációja kell. Ezekkel még elboldogul az átlagjúzer, igaz, valahol itt a határ. Vagy talán láttál mondjuk olyan szolgáltatást valamelyik 576kbyte shopban, hogy a játékot, vagy a játékvezérlőt feltelepítik a vevőnek?

    A Gnome3 és a Unity nem kiforrott rendszer, ahogy a KDE4-nek is kellett egy jó év a kiforráshoz. Az általad ajánlott migráció meg élre is juttatta a Mintet.

    Az LTS-hez hibajavítások jönnek, nem frissítések. Ha már épp itt tartunk: a Sane-nek nincs PPA-ja az UbuntuTweakben(az Xorgnak legalább van, de miért is?), és a tárolóban még a 20-as van, pedig a 22-es se mai gyerek. Nos nézzük az office-t. Hol van a Libre-Office?

    A gond nem az, hogy az átlagjúzer nem tudja használni a Linuxot, hanem a disztribúció kiadók se! Lassan 20 éve az egyik kísérleti malac követi a másikat, csak lassan már az ember nem tudja követni a sok kis jószágot! A jelenlegi technikai szintjén a Linux simán felmoshatná a padlót a Windowsszal, ha úgy tálalnák. Lehet álmodozni a 200 000 000 felhasználóról, de amíg az asztalról nincs letakarítva a lombik és az oszcilloszkóp, addig azt nem lehet bevinni az irodába, addig nerd játékszer marad... és amíg nerd játékszer marad, addig lesz friss "linuxdurrantotta hálókártya" az olyan fórumokon. Pedig, minden eszköz meg van, hogy elélveztessen a titkárnő, csak nem totálkockaként kellene hozzáállni.

    Utánam a kondenzcsik!

Aktív témák