Aktív témák

  • sh4d0w

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz Nowhereman #41129 üzenetére

    Sem a GNOME3-at, sem a Unity-t nem kötelező használni. Mark Shuttleworth nyilvánvalóvá tette a floridai UDS-en, hogy a Unity egy nagy közös felület lesz PC-re, tabletre, telefonra - igaz, a határidőt szerintem kicsit elméretezte, lévén a cél 2014. Az is kiderült a UDS-en, hogy a Unity beállítási felülete azért szegényes, mert nem volt rá elég erőforrásuk, most viszont ráfexenek a dologra, lévén a következő kiadás LTS - amivel ugye az üzleti felhasználókat célozzák. Hogy a Mint közben az élre tört? Nagy kaland, én is Mintet használok, ahogy a múltban is előfordult már - igazából az Ubuntu sorsa az elkövetkezendő időkben fog végleg eldőlni.

    Hibajavítások és frissítések: elég régóta ismert, hogy kiadott Ubuntuba csak javítások érkeznek, az egyetlen kivétel a Firefox. Ismétlem: nem kötelező Ubuntut használni, nem csak az Linux, hanem a Debian, a Slackware, a Fedora is az. De tudatosult-e Benned valaha is, hogy Te is használsz Linuxot - illetőleg a világ lakosságának legalább a felének a közvetlen közelében fut Linux? Igen, az fut a telefonon, az fut a SOHO routeren, az fut a tableten is, egyes alaplapok "instant on" funkciója is beágyazott Linuxot futtat. Kell hozzájuk "lombik és oszcilloszkóp"?

    Lombik és oszcilloszkóp: tudsz róla, hogy van olyan Ubuntu LTS-re épülő szerver, amellyel teljes mértékben kiváltható egy egydomaines AD? Megjegyezném, hogy sem a használatba vételéhez, sem a beállításához másodpercnyi terminál nem szükséges, csak egy Firefox. Ubuntu, Linux Mint dettó, még desktopon is. A user pedig ha mindenáron Linuxozni akar, megtanulja, amire szüksége van - ez Windows-on sincs másképp, ott is meg kell küzdeni a rendszer marhaságaival. Még a Debian 6 is olyan kézreálló, amilyennek Debiant még nem láttam. De tudsz-e róla, hogy számos és számtalan történet található az interneten - pl. a Full Circle magazinban -, amelyekben 60+ éves nyugdíjasok probléma nélkül használják pl. az Ubuntut? Unoka egyszer beállította nekik, azóta is megy, probléma nélkül.

    Linuxot használni az esetek nagy részében csak akarat kérdése, kis mértékben kényszeré, még kisebb mértékben kényszerűségből nem használják. Az egyetlen probléma a Linuxszal a marketingje, meg az általam megnevezni nem kívánt oldal gazdáihoz hasonló idióták.

    https://www.coreinfinity.tech

Aktív témák