Aktív témák

  • hallari

    tag

    válasz sh4d0w #41136 üzenetére

    "Linuxot használni az esetek nagy részében csak akarat kérdése, kis mértékben kényszeré, még kisebb mértékben kényszerűségből nem használják."
    Azért te is tudod, hogy ez nincs 100%-ban így. A vállalati felhasználók legnagyobb része annyira függ a windows-tól, hogy nem is tudna váltani, elég az SAP-ra gondolni, vagy egy sima termelésirányító programra (betonipar-Magyarország: Mix'P). Az Open office sem 100%-ig kompatibilis a winword-del, sajnos ezt keserűen tapasztalhattam munkakeresés közben (amikor pedig fontos lett volna - önéletrajz). Gondolom Excel téren is lehetnek ilyen gondok, márpedig egy vállalatnál ezt nem meri senki kockáztatni. Van egy csomó szoftver is, ami nincs Linuxra, pl. Photoshop. Gimpelni lehet, de aki hozzászokott a Ph.-hoz, az nemigen fog váltani. Vagy ha vált, akkor állandóan funkciókat fog hiányolni. A játékokat meg sem említem. Otthoni felhasználóként is ütközhet falakba az ember, ha egy beágyazott lejátszó nem hajlandó elindulni. Vagy egy Wi-fi hálózatot kell beállítani. Vagy mint most nekem a Fedora 16 elkezdte összemaszatolni pixelekkel a hátteret és fogalmam sincs, mitől, és hogyan lehetne leállítani. Mintha egy lassú festékszóró mozogna a háttéren.
    Anyám gépén persze jól megy az Ubuntu, vezetékes nettel, emilezésre, képnézegetésre, böngészésre használva, tehát van ellenpélda. Csak ilyen felhasználóból relatíve nincs sok. Olyan meg, aki velük megismertesse a Linuxot, mint TÉNYLEGES alternatívát, még kevesebb.

Aktív témák