Új hozzászólás Aktív témák

  • trisztan94

    őstag

    válasz DNReNTi #10569 üzenetére

    Fú, köszönöm szépen a sok kritikát (akár építő, akár nem, a kritika mindig jól jön :K)

    Szerintem jobb lenne ha több rövidebb videóra szednéd a dolgot. Akár olyan szinten, hogy egyáltalán mi az a css, és ezt is bemutatni valami minimál példával, nem pedig azzal kezdeni hogy behúzod a resetcss-t meg a jquery-t satöbbi. Ha valaki valóban nulláról indul, jquery-re egyelőre semmi szüksége.

    Alapvetően nem arra szánom ezt a videósorozatot, hogy olyan tanuljon belőle aki még html-t nem látott életében, bizonyos alapfogalmak, alapműveletekkel azért tisztában kell lenni ahhoz, hogy megértse az ember. Leginkább olyan kezdő, köztes (tehát a kezdő és a középhaladó közötti) embereknek szól, akiket érdekel, hogy hogyan épül fel egy oldal a nulláról, mikkel kell babrálni, esetleg egy olyan megrendelőnek, aki nem hiszi el, hogy mennyi meló van egy akár alap oldal felépítésével is. Mondjuk több helyről is kaptam sok jókívánságot, meg hasonlókat, kicsit felbátorodtam most, lehet, hogy ha ez készen van készítek egy teljesen 0 tudású embereknek szóló sorozatot, hogy mi az a html, css, js, stb..

    Készülj fel előre a videó elkészítésére... rengeteg a tippelgetés

    Na igen, egy picit felkészülhettem volna, de nagyon spontán jött az ötlet. Meg ez nem egy tutorial anyag (amit lehet később összeállítok majd), hanem egy élő megrendelés, ami ha minden igaz hétfői határidővel van ellátva, így nagyon nincs sok időm előbb felépíteni az egészet, majd utána elmagyarázni. Ilyen on the go feelinget akarok neki, hogy velem együtt halad a néző. De majd ha később esetleg összeállítok egy olyan anyagot, ami kifejezetten tutorial célból készült, akkor ott természetesen írok forgatókönyvet, mindent. :K

    (#10570) biker

    Ami nekem egyedül gondom, hogy a címéhez illik a videó: Trisztán dolgozik, de ennyi.
    Nem értem, miről szól, miért csinálod, azon kívül, hogy unatkozol?

    Erre megint az a válasz, amit DNReNTi-nek írtam, tehát, hogy azoknak szól, akiket érdekel, hogy hogyan is épül fel egy weboldal a nulláról. :)

    (#10571) Sk8erPeter

    amikor a Stack Overflow-n keresgéltél, hogy hogy is kell megoldani, na azt nyugodtan ki lehetett volna vágni a videóból. :D

    Na igen, most így visszanézni valóban nem volt túl szükséges az a rész, megpróbálom a jövőben ezeket kihagyni :K

    A címben engem kifejezetten zavar, hogy angolszász címadást használsz, minden egyes szót nagybetűvel kezdesz, de magyar nyelven ez helytelen/hiba.

    Na én meg ezt pont fordítva tanultam :DDD Nekünk az lett beverve, hogy a címnek minden szava nagy kezdőbetű. Esetleg valaki aki jobban vágja a nyelvtant mint én meg tudja erősíteni ezt vagy azt?

    láthat példát éles.. Brackets.io használatára

    Na jó, hogy mondod! Annyira megszerettem ezt a programot, hogy szerintem erről is fogok csinálni egy rövidke dolgot, ha több időm lesz. Na meg Jekyll-ről is, hogy bebizonyítsam neked, tényleg jó cucc! :P

    Amúgy amikor felmelegedett a géped, elég brutálisan hallatszott a ventilátor hangja. :DDD

    Na igen, jól jönne egy headset :P A mikrofon pont a venti felett van, így sajnos headset nélkül szinte elkerülhetetlen, a képernyőfelvétel eléggé megizzasztja.

    (#10572) biker

    a tapipad kattogása (miért nem touch-to-click) és a gépelés rendkívül behallatszik.

    Na igen, ez megint attól van, hogy a mikrofon a billentyűzet felett van. De gondolom ezt neked nem kell magyaráznom :)

    Tényleg köszönöm a sok kritikát, most fogom a 2. részt csinálni, megpróbálok pár dolgon javítani addig is :K

    https://heureka-kreativ.hu

Új hozzászólás Aktív témák