Új hozzászólás Aktív témák

  • PumpkinSeed

    addikt

    válasz Sk8erPeter #12410 üzenetére

    Gondoltam is, hogy hibás a megoldásom, mert túl sok lekérést végezni illetve felesleges változókban túl sok adatmozgás lenne. De mivel én nem tudok ilyen jó lekérdezést írni ezért, így valósítottam volna meg jobb híján. Az egyéb indok az adatbázis szerverrel való munkavégeztetés arra vezethető vissza szerintem, hogy sokan csak azért tanulják meg azt, hogy épp a PHP számára adatot kérjenek le, ezért a komolyabb belemélyedés nem megy. Igazából viszonylag nekem is volt egy kis SQL tudásom, de a PHP elbutít, mert mindent azzal akartam megvalósítani ezért a komplexebb lekérdezések megírása nélkül kiesnek ezek. Vagyis szerintem én egy épkézláb megoldást egyáltalán nem tudtam volna alkotni erre a feladatra, ha csak SQL-t kellett volna használnom.

    (#12412) fordfairlane

    Pont most beszéltük, hogy nem csak SQL-el jó, de valójában ha nem a megoldás kivitelezhetőségét hanem a megvalósítás minőségét nézzük akkor, csak az SQL az ami jó, mert a PHP felesleges műveleteket végez melyeket felesleges változókban tárol.

    "Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

Új hozzászólás Aktív témák