Új hozzászólás Aktív témák

  • sztanozs

    veterán

    válasz anglergab #54747 üzenetére

    Az 802.11a és b-t nem egyesítette a g szabvány.
    Az a-ból vette a beamforming-ot, csak átrakták arra frekvenciára, ahol a b dolgozott. Jelenleg az a és b/g is hasonló lefedettséggel képes dolgozni, szóval a g-vel inkább csak újrahasznosították azokat az eszközöket, amiket már alapból is 2.6 GHz-re terveztek (mivel sokkal jobb volt a marketingje).

    Az ax esetében pedig igazából arról van szó, hogy átnevezik a dual-band a/b/g/n/ac eszközöket ax-re, hogy mindkét band-en ugyanazon beemforming-ot használjon szabványosítva (bevezetve még néhány gyorsítást: pl. max csatornák számának engedélyezése, szélesebb spektrum, több szálas mimo, mimo upstream).

    Mivel az ax-ben az eszközök ezek után mind a két band-ot egyszerre használhatják, így biztos, hogy a lefedettség érdemben nem fog változni. A sebesség pedig azért fog nőni, mert több band-et fognak használni az eszközök (mintha az eszközöd egyszerre csatlakozna egy 2.6 és egy 5 GHz-es AP-hez).

    JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

Új hozzászólás Aktív témák