Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz _Petya_ #7735 üzenetére

    Ha a TX-power +10dBm és az (adó)antenna nyeresége 24dBi, akkor az EIRP-érték szemléletesen 34 dBm -3dB kábelveszteség = 31 dBm lesz, az pedig nagyobb, mint 1W. A 2,4GHz-es sávon megengedett EIRP csak 20dBm (100mW), az 5GHz-es sáv viszont három szegmensre van bontva, és mindháromra külön szabályozás vonatkozik. Mo.-on az egyik tán nem is használható, a másik kettőben pedig megszabott a kültéri / beltéri használat módja, és az effektív adóteljesítmény (ha jól emlékszem, 20 és 30dBm a limit). Ennek utána kell nézni, de talán ebben a topikban is volt már linkelve.
    Az, hogy a túl erős vételi szint "vakíthat", szerintem erős vakítás ;). Ha az adót és a vevőt közvetlenül, egy kábellel szembekapcsolod, akkor talán. De itt pW..nW-os nagyságrendű bemeneti teljesítményekről beszélünk, és a vevők bemenete általában védve van extrém magas szintek ellen. Így nagy szinteknél maximum túlvezérlődhet, de tönkre nehezen mehet.
    #7733: Ezt erősen túlzott reakciónak tartom. Az embereket cseppet sem zavarja, hogy a wifi-nél akár két nagyságrenddel nagyobb adóteljesítményű mobiltelefont szorítanak a fejükhöz napi fél órán át, vagy hosszabb időn keresztül, és ezzel (a lényegesen kisebb távolságot is beleszámítva) a wifi által kapott RF-expozíció több százezerszeresének teszik ki magukat, de az a nyomorult wifi, az káros :(..

Új hozzászólás Aktív témák