Új hozzászólás Aktív témák

  • misirulez

    senior tag

    Sziasztok!

    Remélem nem fogtok megkövezni, nagyon amatőr vagyok hálózatok terén, és amennyiben megoldható szeretnék nem 5000 hsz.-t visszaolvasni, mert végre csak most hétvégén van szabadidőm, azt se fórumozással szeretném tölteni, előre is köszi.

    Szóval ismerősömék kihívtak magukhoz, hogy ugyan már segítsek nekik mert valami laptopos probléma van.
    Na mondom oké, megyek szívesen, ha tudok segítek.

    Szóval lényeg a lényeg, hogy amikor kimentem, annyi volt, hogy a falból jövő kábel bemegy egy motorola modembe, onnan kijön egy utp, és belemegy a pár napja vásárolt routerbe. Router gyönyörűszépen világít, hogy van net, és hogy ő wireless sugározza is meg minden ami kell...
    Szóval én nem tudom az előzményeket, hogy mióta megvan nekik a router miket hogyan csináltak csak azt tudom, hogy még nem sikerült működésre bírniuk.
    Viszont a laptopon, ha "elérhető vezeték nélküli hálózatok"-ra megyek megjelenik a "NETGEAR" mint lehetőség, és mellette maximális jelerősség, és egy "Automatikus" felirat. Ezen kívül más sok-sok más elérhető vezeték énlküli hálózat is megjelenik, de azoknál "kézi" van írva. Szóval ha csatlakozni akarok a "NETGEAR"-hez, akkor ha jelszót kér, már egy "megjegyzett" jelszó jön, tehát automatikusan már ki van töltve, mert be van alatta ikszelve a megjegyzés, tehát nem is látom, hogy mi van oda beírva csak pontokat látok. Szóval, ha itt le-okézom, akkor elkezd csatlakozni, ki írja közben, hogy "hálózati cím lekérése" aztán várokvárok továbbra is csak csatlakozik, aztán semmi hibaüzenet nélkül (pl. hogy rossz jelszó) abbahagyja a csatlakozást. Persze nem csatlakozik fel.
    Ez után azt csináltam, hogy van egy olyan fül a windowsban, hogy "vezeték nélküli otthoni vagy kisméretű irodai hálózat beállítása", na erre rákattintottam hátha a varázsló varázsol nekem valamit, akkor itt hálózatnév(SSID): már automatikusan ki van töltve "NETGEAR"-nek, ezt leokézom itt megkérdezi, hogy manuálisan vagy flash meghajtóra mentem-e az beállíátsokat, itt be dugtam egy pendriv-ot, és leokéztam a flash meghajtósat, akkor itt kéri, hogy tegyem be vegyem ki a flash meghajtót, ezt meg is teszem, és amikor beteszem a pendrive-ot, akkor fel is ajánlja nekem, hogy telepítse-e a hálózati beállításokat, ezt is leokézom, megcsinálja szépen, mikor kész van utána ugyanúgy nem működik.

    Ennél a résznél feladtam, és felhivtam egy cimbimet, hogy van-e tipp, egyből mondta nekem, hogy lépjek be a router menüjébe ott lőjjek ki minden biztonsági beállítást, mondom oké, de hogy lépjek be? Azt mondta, hogy üssem be a böngészőbe a router ip cimét. Na most nekem az a baj, hogy én ezt nem is tudom. De azt se tudom, hogy hogyan kéne meg tudnom?

    Szóval mint említettem akadnak itt problémák, bőven, talán a legnagyobb baj, hogy az elmúlt pár napban egyedül próbálkoztak a friss router tulajdonosok, és gondolom, mindenféle biztonsági beállítást bepipáltak meg jelszót adtak meg amire már nem emlékeznek, stb-stb.

    Szóval arra kérek valakit, hogyha van türelme legyen olyan kedves és írja le nekem szájbarágósan, egyenként hogy mit hogyen tegyek, ilyenkor mik történhetnek, azokat hogyan kezelhetem, hogy eljussak a végeredményhez.
    Gondolom, akad bőven köztetek olyan ember aki keni-vágja ezt az egészet, és nem okoz neki problémát, egy pár sor gépelése nekem ezügyben, nekem meg cserébe nem kell az egész topikot visszaolvasnom.

    Üdv.:
    Misi

Új hozzászólás Aktív témák