Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Genius007 #8176 üzenetére

    (Komolyan annyi pénzt adtál egy antennáért, mikor szinte ócskavasként lehet hozzájutni méteres primfókuszos tükrökhöz, amelynek fókuszába téve egy egyszerű feed-et előállítható egy igen nagy nyereségű wifi-paraboloid :U? Igaz, az nem 'gyári', de ez más kérdés.)
    Először is a százalék nem mértékegység, ezért jó lenne valami olyan klienssel is ránézni arra a jelre, amely valamilyen értékelhető egységben indikálja a térerőt, célszerűen dBm-ben.
    Több (vételi) jelet nem nagyon tudsz ebből kicsikarni, mivel ez már így is elég brutális nyereség. A tiszta rálátás hiánya valószínűleg erre az eredményre kárhoztatja ezt a linket, és még szerencsének is tekintheted, hogy működik egyáltalán. Lehetőségek:
    a.) Rövidebb, kisebb csillapítású koax, akár azon az áron, hogy a kliens-routeredet teljesen az antenna mellé telepíted egy időjárásálló dobozba, távtáplálás (pl. POE) mellett.
    b.) Érzékenyebb kliens, már amennyiben lehetséges. A mozgástér nem lehet túl nagy, gondolom most sem a leggagyibb eszközöd van.
    c.) Erősítő közbeiktatása. Itt nem adóerősítőre gondolok, mivel azzal (vagy az általad is említett nagyobb teljesítményű klienssel) semmit sem javulna nálad a vételi térerő. A vett jel erősítése meg többféle akadályba ütközik, pl. nem nagyon tudok külön vételi erősítőről, ill. azt nem olyan egyszerű kivitelezni az adás-vétel átkapcsolás miatt. Egyes adóerősítők "úgy mellesleg" biztosíthatnak vételi jelszintemelést is, ez lehet az egyetlen előnyük a te szempontodból. Viszont ha a zajtényezőjük nem kellően alacsony, ill. a kliens már amúgy is nagyon érzékeny, nem sokat javíthatnak a helyzeten. Rontani viszont tudnak..
    Akárhogy is, egy ekkora paraboloiddal szinte biztosan szabályozást sértesz, mivel már a szokásos wifi-teljesítményekkel is jócskán a watt-os EIRP-tartományban jársz, nem beszélve az esetleges 500mW-os kliensről.

Új hozzászólás Aktív témák