Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Immy #8784 üzenetére

    Várjunk egy kicsit: a három meg a két antenna nem "erősíti" egymást (az utóbbi három héten ezt hányszor írtam le.. ;] ). Már a megfogalmazás sem túl szerencsés, mivel ilyen jelenség nem létezik. A 300Mbps sem csak marketingduma (legalábbis nem jobban, mint az "54Mbps"), bár a 300-as 802.11n mód eleve channel bonding-ot jelent, amit az n-es routerek csak 5GHz-en tudnak.
    "Itthon linksys wrt54gl van a padláson. 2 sima bot antennát lecseréltük. Helyére irányított "bicircle" antenna párosokat helyeztünk."
    Tök felesleges volt mindkettőt kiváltani. A g-s routereken (már amelyiken, ugye) mint a WRT54GL, teljesen más okból van kettő antenna, mint az n-es verziókon három. Utóbbiaknak mindegyiket kell használniuk, hogy a teljes sebességet elérjék, a 802.11g-s diversity-képes kétantennásokon pedig sosem megy egyidőben a kettő (ez is elég sokszor lett már említve).
    "Ha mind2 azonos irányba mutat akkor erősebb a jel mintha a másikat akár 10 fokkal is elfordítom. Kimértük..."
    Azért ezt én továbbra is vitatom, a fentiekből kiindulva, és a WRT54GL antennaátkapcsolási technikáját ismerve. Ehhez még: a bicircle / biquad antennák ugyan iránysugárzók, de azért annyira nem keskenyszügű a nyalábolásuk, hogy 10°-os eltérés számottevő (ill. egyszerű kliensekkel "mérhető) csökkenést okozzon, ha amúgy főirányba vannak állítva. Az idézőjel meg azért, mert a wifi-eszközök nem pontos mérőeszközök, az általuk indikált jelszint erősen a sacc/kábé kategóriájába esik.
    "Ha csak sima bot antennáknál maradunk amik "gömb" formában adják a jelet feltételezem sőt megerősítem azt a feltételezést miszerint a jel erősebb lesz."
    Ez meg egyszerűen nem igaz, tehát az ebből kiinduló feltételezés sem lehet az. A botantenna nem gömb-, hanem körsugárzó, az is csak akkor, ha függőlegesen van telepítve. Gömbsugárzó (izotrop sugárzó) a gyakorlatban nem létezik.

Új hozzászólás Aktív témák