Új hozzászólás Aktív témák

  • AND1

    őstag

    hi all!

    Nem vagyok egy wifi-s mester, vezetékes hálózatokkal foglalkozom inkább. Illetve, most lett saját lakásom, normális nettel és ez a wifi-s téma (amilyen gyorsan fejlődött), kicsit kimaradt nekem. Van egy Asus-wl520g-m. Az elsődleges kérdésem, hogy, habár én nem találtam, de létezett vagy létezik ennek a routernek saját topicja itt a ph-n? A többi kérdésem meg úgy ömlesztve:
    Beállítottam a router-t, úgy tűnik működik rendesen. Otthon felhasználásra érdemes a dhcp-vel foglalkozni? Vagy fix ip?, Upnp elvét értem, de mivel tudnám pl. kihasználni? Úgy tudom érdemes tiltani, így is erősítve a biztonságot. Munkám során linux alapú tüzfalakat alkalmazunk, na már most láttam ennek a firewall beállításait és mondanom sem kell, hogy kicsit egyszerűbb. Illetve, azért otthon nincsenek olyan adatok amik annyira értékesek lennének. Csak más ne használja a netet, amiért fizetek. Túl sok mindent nincs benne, így nekem ez túl egyszerű és épp el is gondolkoztam, hogy most mit is kéne ezen ki-be kapcsolni. Titkosítás megtörtént, wpa2+tkip, ez szerintem elégnek kell lennie. Mac address szűrés is belőve, csak, hogy még legyen valami. Arra gondoltam, hogy hamarosan lesz olyan elosztom, ami időkapcsolós, belőve, hogy este 6tól éjfélig üzemeljen-míg otthon vagyunk. Ez is lehet talán egy kis plussz. Ezen kívül lehet még valamit, vagy érdemes?
    Ami meg a többi illeti: DynDNS egyenlőre nem kell, de majd ráveszem magam és akkor távolról is lehet birizgálni a router-t, ami mondjuk egyenlőre szükségtelen. Jól gondolom, hogy max. erre lehet hasznlni ezt a funkciót, ugye?

    Csak azért kérdezem ezeket, mert otthin felállás: router+laptop+ps3. Semmi bonyolítás, szóval, nagyon nem kell megszakadni, de azért szeretném, hogy biztonság meglegyen.
    Előre is köszi.

    Egy régi PH-s.

Új hozzászólás Aktív témák