Facebook F8: VR kamera, vásárlásösztönzők és AI

Az lenne a legjobb, ha mindenkinek lenne internete, vagy legalább a Facebookot rendszeresen használná. Ja, és vásároljon gyorsan sokat!

Virtuális valóság, 360°-os kamera, chatbotok

A virtuális valósággal kapcsolatban elhangzott, hogy az Oculus Rift kontrollereinek postázása nem csúszik tovább júniusnál. Aztán hozzátette, hogy a jelenlévő 2000 fejlesztő csakúgy, mint az MWC-n ajándékba kap egy Gear VR-t, viszont emellé most jár Samsung telefon is. Oculust nem osztogatott most sem.

Júniusban már tényleg megkezdődik a szállítás
Júniusban már tényleg megkezdődik a szállítás [+]

Bemutatásra került a Facebook 360°-os kamerája, a Facebook Surround, ami 14 darab 8K szenzorral rögzíti a látható teret, a szoftver és a hardver is felkerül majd a GitHubra, értékesítést nem tervez a vállalat. A kiterjesztett valóságba viszont szívesen belekóstolnának, bár ezzel kapcsolatban sok nem derült ki, úgy tűnik a Facebook is dolgozik valamin, ami talán félúton van a Google Glass és a Microsoft HoloLens között.


[+]

David Marcus bejelentette, hogy néhány órán belül el lehet kezdeni a chatbotok fejlesztését, melyek küldeni és fogadni is tudnak képeket, szövegeket, és külső hivatkozásokat. Állítólag rendkívül addiktív dolog chatboton keresztül cuccokat vásárolni, a demókban leginkább nem párbeszédet, hanem feleletválasztós, úgynevezett vezetett vásárlást láthatott a közönség. De bemutatkozott az ígéretek szerint szórakoztató és vicces Poncho is, a közösségi oldal időjós chatbotja. Használatához nem kell elárulni, hol van éppen az ember, mivel a Facebook ezt úgy is tudja. Vagy ha mégis igényli ezt az információt a jósmacska, akkor sem kell gépelni. A chatbotok listája innen elérhető, Poncho mellett például a CNN botja is kipróbálható a beszélgetés kezdeményezésére kattintva.


[+]

Egyszerűbb, feleletválasztós beszélgető szoftverek és komplex, az emberi kommunikációra kihegyezett botok egyaránt fejleszthetők lesznek a Facebook ígérete szerint, viszont szemben a Microsoft terveivel, a közösségi oldal továbbra is az írott kommunikációra épít. A Messenger platformmal külön anyagban részletesen is foglalkozunk hamarosan.

Azóta történt