E-go díj önkormányzati honlapnak

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2004. március 9-én, kedden megnyitja az e-go konferencia és kiállítás rendezvényt, részt vesz az esemény sajtótájékoztatóján, valamint átadja az e-go díjat a legsikeresebb honlapot fenntartó önkormányzatnak. Az e-go díjat a TÁRKI – mint független kutatóintézet – által elvégzett vizsgálat és kiértékelés alapján ítélik oda.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával programot indított az önkormányzati informatika támogatására. A program az e-government, azaz az elektronikus közigazgatás angol megfelelőjéből az e-go nevet kapta. A konferencia és kiállítás bemutatja a legújabb önkormányzati informatikai megoldásokat. Az előadók beszámolnak többek között az elektronikus közigazgatási szolgáltatásokról, az önkormányzati honlapok elektronikus szolgáltatásairól, a szabad forráskódú szoftverek mintaprojektről, a wireless-hálózat mintaprojektről, az elektronikus aláírásról és iratkezelésről, az osztrák minősítési rendszerről és e-government törvényről, valamint annak megvalósult mintáiról.

A rendezvény időpontja és helyszíne: 2004. március 9. (Kedd) 10.30, ELTE Egyetemi Kongresszusi Központja, ELTE TTK 1117 Budapest Pázmány P. sétány 1/a, 2. kapu.

Előzmények