Egy belga politikus is kriptopénzben kéri a fizetését

New York polgármestere inspirálta Christophe De Beukelaert, aki Brüsszelből Európa Web3-, kripto- és blockchainvárosát alakítaná ki.

Bár a kriptopiac az utóbbi időben eléggé megrogyott, a népszerűségével nincs probléma, továbbra is ömlenek a befektetések mindenbe, aminek köze van a kriptopénzekhez, kriptotőzsdékhez, NFT-khez, blockchainhez. A napokban pedig már egy európai politikus is azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kriptopénzben kéri a havi 5500 eurós fizetését.

Christophe De Beukelaer elmondta, hogy New York polgármestere, Eric Adams inspirálta őt, és ahogyan utóbbi New Yorkot az USA kriptoközpontjává tenné, úgy ő Brüsszelből alakítaná ki Európa Web3-, kripto- és blockchainvárosát.

Miközben az EU és az USA konkrét szabályozási terveire továbbra is várni kell, addig sokakban felmerül a kérdés, hogy mi lesz azokkal, akik kriptopénzben kérik a fizetésüket, illetve erre mely platformokon lesz lehetőségük. Mások már azt találgatják, hogy az efféle hangok miatt sikerül-e idén újabb rekordokat döntenie a kriptopiacnak. Azt ugyanis igen sokan népszerűsítik: NFL- és NBA-játékosok, tech véleményvezérek, kereskedők, tőzsdék, és mint a fenti példák mutatják, egyre több politikus is.

Azóta történt

Előzmények