Ismeretlen tárcákra utaltak több mint 3,5 milliárd dollárnyi lopott bitcoint

Még a Bitfinex kriptotőzsde elleni, 2016-os támadás során zsákmányoltak 119 755 bitcoint, ennek jelentős részét most különböző tárcákra utalták át.

Az elmúlt napok jelentései szerint valaki(k) igen jelentős mennyiségű lopott bitcoin mozgatásába kezdtek. Konkrétan 94 643,29 bitcoint utaltak egy feketelistás tárcáról új tárcákba, 23 tranzakció keretében.

Az átutaláskor becsült értéke mindennek 3,54 milliárd dollár volt. Amennyiben a bitcoin eddigi legmagasabb értékével számolt volna valaki, akkor 6,5 milliárd dollárról lett volna szó.

A bitcoinokat még a Bitfinex kriptotőzsde elleni, 2016-os támadás során zsákmányolták, igazából 119 755 bitcoinról volt szó eredetileg. A Bitfinex egyébként 2020-ban a lopott összeg értékének 5 százalékát ígérte bármilyen nyomravezetőnek, és 25 százalékot ajánlott a hackereknek, ha visszaadják a teljes összeget. Akkor ez több mint 400 millió dolláros ajánlat lett volna. 2016 augusztusában, amikor a bitcoinokat ellopták, azok még csak úgy 70 millió dollárt értek.

Szakértők szerint nehéz tisztára mosni ezt a pénzt, bár az olyan szoftverszolgáltatókkal, mint a Hydra vagy a Wasabi, közel sem lehetetlen. A hozzáértők szerint ez a történet nem kedvez a csökkenő kriptoárfolyamoknak, sőt, további eladásokat generálhat, ami még lentebb nyomhatja a bitcoin árfolyamát.

Azóta történt

Előzmények