Kirobbanó forma jellemzi a konzolok piacát

Az NDP Group piaci jelentéseit általában mindhárom nagyobb konzolgyártó cég pozitívan értékeli, így a Nintendo, a Microsoft és a Sony is rendszeresen megtalálja benne azokat a számokat, amire büszkék lehetnek – írja a Cnet News. A csütörtökön közzétett jelentés miatt viszont leginkább a Nintendónak van oka örömködésre, ugyanis az elemző cég szerint a japán vállalat az elmúlt hónapban jóval több terméket értékesített, mint a Sony vagy a redmondi óriás.

A Nintendo júliusban 555 000 darabot tudott eladni a Wii-ből, azonban a vállalat kézikonzolja, a DS még ennél is jobban szerepelt, és 608 400 fogyott belőle. A számokat irigyen figyelő konkurensek általában azzal védekeznek, hogy a Wii teljesen más kategóriába tartozik, mint az Xbox 360 vagy a Playstation 3, amiben természetesen van némi igazság, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy sokan a Nintendo konzolját választják a Microsoft és a Sony termékei helyett.

Az előző hónap során, az amerikai piacelemző cég adatai szerint 224 900 PS3 és 204 800 Xbox talált gazdára. A jelentés szerint azonban a 2005 november óta kapható Xbox 360 még mindig 49 százalékos részesedéssel bír az  Egyesült Államok új generációs konzol piacán.

A májusi eladásokhoz képest az elmúlt hónapban mintegy 28 százalékkal növekedtek a konzolos hardver- és szoftvereladások, ami összesen 1,19 milliárd dollár forgalmat jelent a kérdéses piacon, melynek majdnem felét az amerikai értékesítések tették ki – írja az msnbc. A beszámoló egyik érdekessége, hogy a körülbelül nyolc éve megjelent PlayStation 2-ből az elmúlt hónapban is eladtak még 155 500 darabot.

Azóta történt

Előzmények