Látványosan javultak a Synergon számai

Az idei első félévben 27 százalékkal, 8,4 milliárd forintra növelte árbevételét a Synergon Csoport – közölte az informatikai vállalat tegnap. A forgalomnövekedés elsősorban a magyar leányvállalatoknak köszönhető: 2009 első félévében ezek árbevétele 31 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban. A teljes árbevétel 73 százalékát a szolgáltatások adták. A június 30-án zárult időszakban az adózott eredmény az egy évvel ezelőtti 1,08 milliárdos veszteségből 40,2 millió forintos nyereségbe fordult.

„A második negyedévben érezhetőbbé vált a gazdasági válság hatása: a pályázati lehetőségek szűkültek, élesedett az egy-egy projekt elnyeréséért a verseny, illetve projekteket állítottak le, halasztottak el. A nehéz piaci körülmények ellenére üzleti eredményünk 616 millió forinttal emelkedett az első félévben az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Csehországi leányvállalatunk ebben az időszakban is számottevően hozzájárult a Csoport eredményéhez” – idézi a cég által kiadott közlemény Lazarovits Márkot, a Synergon vezérigazgatóját, aki hozzátette, hogy az elmúlt negyedévben több tendert is elnyert a cég a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság pályázatain.

A társaság a második negyedévet 4,34 milliárd forint árbevétellel és 1,99 millió forint adózott eredménnyel zárta. Egy évvel korábban a forgalom 3,93 milliárd forint, a veszteség pedig 336,7 millió forint volt.

A társaság egyben bejelentette, hogy tulajdonosi döntés alapján a Synergon IT Invest Zrt. beolvad a Synergon Rendszerintegrátor Szolgáltató Kft.-be, és utóbbi cég lesz a Synergon IT Invest általános jogutódja. A Synergon Rendszerintegrátor a Synergon Informatika Nyrt. százszázalékos tulajdonú leányvállalata, mely informatikai szolgáltatások nyújtásával, informatikai outsourcinggal, információtechnológiai szaktanácsadással, informatikai rendszerek, hardverek és hálózati eszközök forgalmazásával, szoftverlicencek értékesítésével, valamint komplett géptermek és biztonsági rendszerek kiépítésével foglalkozik.

Azóta történt

Előzmények