Nyereséges évet zárt a Synergon

A 2008-as meredek, több mint 1 milliárd forintos adózás utáni mínusz után nyereséggel zárta a tavalyi évet a Synergon csoport. Az informatikai vállalat árbevétele 1 százalékkal, 17,7 milliárd forintra csökkent, üzemi eredménye viszont látványosan, 700 százalékkal, 522,6 millió forintra emelkedett, míg a nettó profit 256,3 millió forint volt. A nettó fedezethányad – a költségek levonása után fennmaradó bevétel részesedése a teljes árbevételből – az egy évvel korábbi 32-ről 35 százalékra nőtt.

A tavalyi utolsó negyedévben a társaság forgalma 12 százalékkal, 5,5 milliárd forintra csökkent – ezt a kedvezőtlen üzleti környezettel és az országgyűlési választások közelségével magyarázták. A trimeszterben az üzemi eredmény 288, az adózás utáni nyereség pedig 207 millió forint volt.

„Fontos eredménynek tartom, hogy 2009-ben is sikerült olyan szerződéseket kötnünk, melyek megalapozhatják társaságunk üzleti sikereit 2010-ben. A teljesség igénye nélkül itt említeném az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság eszközszállítási tenderét, a Magyar Államkincstárral megkötött Microsoft EA-, illetve az Invitellel IP-hálózat rendszertámogatására kötött szerződésünket” – mondta Lazarovits Márk vezérigazgató. „.Negyedik negyedéves teljesítményünkön túlmenően úgy gondolom, hogy cégünk jó és sikeres évet zárt 2009-ben. A fedezettartalom növelésére irányuló célkitűzésünket megvalósítottuk, árbevételünket és működési költségeinket szinten tartottuk, az EBIDTA éves értékének tekintetében pedig jelentős fejlődést értünk el” – tette hozzá.

Az idei célkitűzéseiről a vállalat mai sajtótájékoztatóján ad tájékoztatást.

Azóta történt

Előzmények