Informatikai pályázatot hirdetett meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot ír ki (KMOP 2007-1.2.7) a Közép-Magyarországi Régióhoz kapcsolódó kis- és középvállalkozások informatikai fejlesztése érdekében, hogy ezzel növeljék a szektor versenyképességét. A konstrukció fő célja a hazai kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése az információs és kommunikációs technológiai megoldások hatékony alkalmazása révén mind a vállalatközi üzleti folyamatokban, mind a vállalkozások által nyújtott szolgáltatásokban.

Pályázhatnak a belföldinek minősülő, Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező gazdasági társaságok fióktelepei, a szövetkezetek, az SZJA-törvény hatálya alá eső egyéni vállalkozók, a magyarországi székhelyű gazdasági kamarák közül a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a területi kereskedelmi és iparkamarák és vállalkozások érdekképviseleti szervezetei.

Az a pályázó, akinek a székhelye nem a Közép-Magyarországi Régióban van, csak abban az esetben pályázhat, amennyiben a projekt megvalósítását követően, a fejlesztés eredményeként létrejövő, általa nyújtott valamennyi szolgáltatás (mint például e-bolton keresztül történt megrendelés kiszállítása) kiterjed a Közép-Magyarországi Régióra. A pályázati kiírásra iparági megkötés nélkül bármilyen vállalkozás pályázhat, kivéve az olyan vállalkozásokat, akik vagy amelyek nettó árbevételének, vagy egyéni vállalkozók esetében a vállalkozói adóalapba beszámított bevételének több mint felét mezőgazdasági tevékenység teszi ki.

Pályázhatnak az elektronikus kereskedelmi szolgáltató üzleti partnereinek elektronikus értékesítésbe és beszerzésbe vetett bizalmát növelő tartalmak előállítására, a tranzakciók biztonságát szolgáló informatikai rendszer bevezetésére, elektronikus szerződéskötési és fizetési módok, elektronikus számlázás kialakítására, online ügyfélszolgálati rendszer, integrált, értékesítést támogató, marketingautomatizáló és ügyfélkapcsolat-kezelési rendszer kialakítására, virtuális bevásárlóközpont szolgáltatás beindítására, virtuális bevásárlóközponthoz történő csatlakozásra, az elektronikus úton értékesített árut kiszállító (kiszállíttató) e-boltok, valamint elektronikus úton nyújtott szolgáltatások beindítására, vállalatok üzleti informatikai rendszerének összekapcsolása, a rendszerek együttműködési képességét biztosító informatikai megoldások bevezetésére, B2B internetplatformok kialakítására és igénybevételére, ennek keretében elektronikus piacterek kialakítására, a piacterekhez történő csatlakozáshoz szükséges informatikai és telekommunikációs rendszerek megtervezésére, beszerzésére és adaptálására, online szállítói és termékkatalógusok kialakítására, illetve működő vertikális és horizontális piacterek nemzetközi bővítésére.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 2007–2008-ban 690 millió forint, amelyből 412 millió forintot hirdetnek meg idén, a további 278 millió forint keretösszegre jövő év első félévében jelenik meg pályázati kiírás. 2007–2008-ban várhatóan 100–130, amelyből idén 60–78 db, jövőre 40–52 pályázatot támogatnak. Az elnyerhető támogatás összege minimum 2 millió, maximum 16 millió forint. A pályázatok benyújtása 2007. augusztus 24-étől 2007. november 30-áig lehetséges.

Azóta történt

Előzmények