Letölthető az ingyenes, magyar nyelvű OxygenOffice Professional 3.0

Ahogyan már megszokhattuk, az OpenOffice.org új változatának megjelenését követően némi idő elteltével elérhető a csomag bővített tudású változata is, jelen esetben az OxygenOffice Professional 3.0.

Ez a szoftver egy nagy tudású irodai programcsomag, amely kiválóan alkalmas szövegszerkesztési, táblázatkezelési, bemutató-készítési, adatbázis-kezelési és rajzolási feladatok megoldására. A program mind Windows, mind Linux alá telepíthető. A koncepcióból következően az OxygenOffice Professional teljesen ingyenes és szabadon használható tetszőleges számú számítógépen, bármilyen célra, magánszemélyek és vállalkozások esetében egyaránt.

Az OxygenOffice Professional alapját adó OpenOffice.org fejlesztését a Sun Microsystems végzi több céggel együtt (például Novell, RedFlag 2000, Red Hat, IBM, Google), illetve az OpenOffice.org önkéntes közösségével együttműködve. Magyarországon a honosítást és fejlesztést az FSF.hu Alapítvány koordinálja a Sun Microsystems Magyarországgal karöltve, szintén az önkéntes közösség segítségével. Az OxygenOffice Professional és az OpenOffice.org alap technikai támogatása önkéntes, közösségalapú és nem garantált.

OxygenOffice

A termék jellemzőit a korábbi változatok, valamint az OpenOffice.org használói számára már nem is kell újra elmondani, hiszen a mindennapi munkához szükséges eszközök mellett sok fontos képességgel rendelkezik, így csak mutatóba néhány példa: képes megnyitni az elterjedtebb irodai programcsomagok dokumentum-formátumait (.doc, .xls, .pps, .docx, .xlsx, .pptx); szabványos fájlformátumot használ alapértelmezésként (ISO/IEC 26300:2006); egyszerű a mentés PDF formátumba; több ezer elemet tartalmazó képtára van; sok száz sablon elérhető magyar és a főbb európai nyelveken; kiváló kiterjesztések tölthetőek le hozzá; s egy roppant fontos tulajdonság: a jelenlegi legjobb magyar helyesírás-ellenőrzőt tartalmazza.

A magyar nyelvű változat letölthető Windowsra, de elérhető az ötnyelvű verzió is, illetve Linuxra is megkaphatjuk (a 64 bites linuxosra még körülbelül egy hetet kell várni).

Azóta történt

Előzmények