A Microsoft elnöke is beleszólna az AI-törvényekbe

Washington után Brüsszelben is üzent a törvényhozóknak Brad Smith, a Microsoft elnöke, segítene a Microsoft az AI-szabályozásban.

Miközben az EU és az USA törvényhozói átfogó AI-szabályozásokon dolgoznak, ezzel párhuzamosan az AI-fejlesztő vállalatok vezetői is erre sürgetik őket, az emberiségét végét emlegetve.

A múlt hónapban már Brad Smith, a Microsoft elnöke is beszélt erről a témáról és a szabályozások szükségességéről, a múlt hét második felében pedig Brüsszelben mondta el, hogy milyen előnyei lennének az AI szabályozásának – valamint közölte, hogy ebben a Microsoft tud segíteni.

Mielőbbi szabályozásokról szóló álláspontját támogatja többek között Elon Musk és az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman is. Javaslatokat is tettek, miként lehetne a legjobban szabályozni a szektort.

Az EU AI Act csomagja első lehet a világban, amely átfogó válaszokat ad a témában, és akár más országok számára is etalont teremthet.

Smith egy blogbejegyzésben hozzátette, hogy konstruktívan szeretnének hozzájárulni a közelgő munkához. Ezt Brüsszelben is elmondta egy konferencián. Az 5-pontos AI-tervükben szerepel, hogy a kormányok állítsák össze az AI biztonsági keretrendszereit, de az is, hogy biztonsági elemek legyenek az olyan AI-rendszerekben, amelyek kritikus infrastruktúrát irányítanak.

Smith sürgette az EU-t, az USA-t, a G7-országokat, Indiát és Indonéziát, hogy együtt dolgozzanak a kérdéseken, közös értékeket alapul véve.

Azóta történt

Előzmények