A Microsoft végső határidőt szabott a Yahoo!-nak

A Microsoft nevében Steve Ballmer elnök-vezérigazgató ma levelet küldött a Yahoo! igazgatótanácsának, melyben háromhetes határidőt adott nekik, hogy döntsenek: elfogadják-e a redmondi cég felvásárlási ajánlatát. A levélben Ballmer megírja, hogy ha nem tudnak megegyezni április 26-áig, akkor a Microsoft közvetlenül a Yahoo! részvényeseihez fog fordulni, s mindent megtesznek annak érdekében, hogy elérjék egy új igazgatótanács megválasztását.

Steve Ballmer vállalata kéretlen ajánlatát januárban tette, a hivatalos bejelentés február elsején történt meg, ám az alacsonynak tartott ajánlatot a Yahoo! akkor elutasította. A vételárat a Yahoo! részvényértékének 62 százalékos felárával határozták meg, így jött ki a végösszeg 44,6 milliárd dollárra, de a részvények értékének azóta bekövetkezett csökkenése miatt ez ma már csak 41 milliárdot jelentene.

Ballmer úgy véli, hogy hiába tárgyalt a Yahoo! időközben más nagy cégekkel is (Google, MySpace, AOL), az látható, hogy a Microsoft ajánlatának nincs alternatívája, s a halogatás csak további károkat okoz a Yahoo! befektetőinek, mivel az általános piaci körülmények azóta rosszabbodtak, a keresőcég pedig mind jobban lemarad az internetes versenyben.

Azóta történt

Előzmények