Komoly korlátozásokat hozott az olcsóbb Netflix-csomag

Elindult a reklámokkal megtűzdelt Netflix, ugyanakkor ez a csomag nem minden eszközön működik, és más megkötések is vannak.

Az USA-ban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában, továbbá Európa és Ázsia egyes részein már el is indult a Netflix reklámokkal megtámogatott, sokat vitatott új csomagja.

A Netflix Basic with Ads nevű csomag 720p-s streaminget ígér, óránként nagyjából 5 percnyi reklámmal (15-30 másodperces hosszúságokkal). Ezek filmek és sorozatok nézése közben is megjelennek, de a Disney+ mintájára a Netflix Kids-fiókból nézett gyerekműsorok kivételt jelentenek.

Mint kiderült, egyes filmek és műsorok ebben a csomagban nem lesznek elérhetőek – ilyenkor egy lakat ikon kerül a konkrét tartalomra.


[+]

A 6,99 dolláros havidíj egyes szerint egész kedvező, mások szerint a 720p a mai értelmezését és minőségét figyelembe véve elfogadhatatlan. Azonban a cég feltehetően csak kompromisszumokkal akarja tartani ezt az árat.

Ennél is nagyobb gond lehet, hogy az új csomag nem működik minden eszközön. Apple TV-n vagy régebbi Chromecast eszközön például nem használható, ezen felül a PlayStation 3, a Netflix windowsos appja, az iOS 15-nél régebbit használó iPhone-ok (vagy vonatkozó iPadek) és az Android 7-nél régebbi androidos mobilok sem tudják használni. Ilyenkor bejelentkezés után más csomagra váltást kér a rendszer.

Azóta történt

Előzmények