Színesben vezet a Konica

Az Infosource 2005. évi felmérése szerint a Konica Minolta immár második éve piacvezető Európában a színes digitális többfunkciós rendszerek területén. A jó eredményt elsősorban annak köszönheti a japán gyártó, hogy Európa három legnagyobb irodatechnikai piacán, Franciaországban, Németországban és Nagy-Britanniában is megőrizte első helyét.

38,4 százalékos piaci részesedésével a Konica Minolta kényelmes előnyt mondhat magáénak az európai színes dokumentumkezelő piacon, második helyen álló versenytársa 21,6 százalékot mondhat magáénak. Az elmúlt évben a Konica Minolta Magyarországon is növelni tudta piaci pefolyását, az árbevétel 22 százalékkal nőtt.

A japán gyártó képviselője szerint a sikert a széles színes termékválasztéknak köszönhetik, amely a magicolor asztali nyomtatóktól a bizhub PRO nagyteljesítményű dokumentumkezelő rendszerekig terjed. A több díjat is nyert bizhub termékcsalád két legújabb tagját, a 30 lap/perc nyomtatási-másolási sebességű bizhub C300-t és a 35 lap/perc sebességű bizhub C352-t az idei CeBIT-en mutatták be.

Előzmények