Újrahasznosít a Konica Minolta

A Konica Minolta Printing Solution Europe bejelentette, hogy a használt festékkazetták újrafelhasználását segítő, 2001-ben indult Clean Planet (Tiszta Bolygó) Programot 2006 második felétől a visegrádi országok – Lengyelország, Magyarország, Csehország és Szlovákia – leányvállalataira is kiterjesztik.

A Clean Planet környezetvédelmi program arra ösztönzi a felhasználókat, hogy az elhasznált festékkazettákat visszavigyék, ezzel lehetővé téve újrafelhasználásukat. Nem kell mást tenni, csak ellátogatni a Clean Planet honlapjára, kinyomtatni a visszaküldési címkét, betenni a toner dobozába és elpostázni a Festékkazetta Gyűjtő Központba. (Remélhetőleg a program magyarországi indulásának idejére már hazánk is felkerül a honlapon választható országok sorába – a szerk.)

A Konica Minolta Printing Solution Europe az első olyan gyártó, amely környezetvédelmi politikájának részeként festékkazetták visszavételét is alkalmazza. A festékkazetta műanyag részeit először porrá zúzzák, majd megolvasztják, végül újraöntik a műanyag darabokat, hogy ismét felhasználhassák. Ez az egyik leghatékonyabb újrahasznosítási folyamat, amelynek következtében kevesebb hulladék képződik, így az eljárás hozzájárul a természeti erőforrások megőrzéséhez. A Konica Minolta 150 ezer kilogramm festékkazetta újrahasznosítását tervezi.

Azóta történt

Előzmények