Szingapúri céggel szövetkezik az Albacomp

Tegnap együttműködési megállapodást kötött a Singapore Technologies Electronics Limited (ST Electronics) a székesfehérvári Albacomp Zrt.-vel, amelynek értelmében a két vállalat a jövőben közösen indul magyarországi informatikai tendereken a verseny- és a közszférában egyaránt. A megállapodást a Li Hszien Lung miniszterelnök hivatalos magyarországi látogatásának részeként megrendezett Szingapúri-Magyar Üzleti Fórum keretében S. Iswaran szingapúri kereskedelmi és ipari miniszter és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter jelenlétében írták alá a cégek képviselői. A két vállalat a megállapodás részeként elsőként egy tömegközlekedési és egy e-kormányzati tenderen vesz részt közösen. A cégek az együttműködésnek köszönhetően több mint 100 millió dollár forgalmat várnak a közeljövőben.

Az ST Electronics vasúti és közúti forgalomirányításra szánt, kulcsrakész, integrált szállítmányozási megoldásokat telepített Pekingben, Kuangcsouban (Guangzhou), Manilában, Bangkokban, Tajpejben, Kaohsiungban és Szingapúrban. A közelmúltban aláírt szerződés szerint a tajvani Taoyuan nemzetközi repülőtér utasközlekedési rendszeréhez biztosít kommunikációs rendszert, peronlezáró ajtókat és karbantartási menedzsmentrendszert, valamint kulcsrakész integrált megoldást nyújt az isztambuli elővárosivasút-projekthez.

A vállalat e-Government megoldásait is számos helyen alkalmazzák, kezdve a 350 000 aktív foglalkoztatottal rendelkező szingapúri védelmi minisztérium számára biztosított informatikai szolgáltatásoktól egészen a hongkongi tűzoltóság 100 millió dollár értékű irányító, ellenőrző és kommunikációs (C3) hálózatáig, amely gyors és hatékony intézkedéseket tesz lehetővé a felmerülő vészhelyzetek esetén.

„Az együttműködés keretében az Albacomp helyismeretét és informatikai hátterét adjuk hozzá az ST Electronics különleges, az informatika és a távközlés széles körét lefedő megoldásaihoz. Ennek köszönhetően véleményem szerint sikerrel vehetünk részt a jövőben több olyan hazai informatika tenderen, amelyek speciális megoldásokat, felkészültséget és tapasztalatot igényelnek a pályázók részéről” – mondta Balász Zoltán, a székesfehérvári vállalat igazgatóságának elnöke az aláírást követően.

Azóta történt

Előzmények