Visszatér a cégalapító az Albacomp élére


A vállalat közleménye szerint 2007. október 31-ei hatállyal, közös megegyezéssel távozik posztjáról Pukler Gábor, az Albacomp jelenlegi vezérigazgatója, aki 2006. május 1. óta vezette a székesfehérvári vállalatot. A megüresedő vezérigazgatói tisztséget Minárovits János veszi át, aki az Albacomp alapítója és résztulajdonosa is egyben.

„Az Albacomptól való elválás a saját döntésem, amely már egy ideje érlelődött bennem” – nyilatkozta Pukler Gábor a bejelentés kapcsán. „Nem egy másik vállalat csábít el, így e bejelentéssel szeretném megelőzni a találgatásokat, hogy hol folytatom a szakmai pályafutásomat. A távozásom házon belüli bejelentése óta továbbra is korrekt maradt a kapcsolatom a cég tulajdonosaival és a menedzsmenttel, és reményeim szerint ez a jövőben is így marad. Az elmúlt másfél évben sikerült a szolgáltatási piac felé orientálnom az Albacompot, amit nagy sikerként könyvelek el. Azt gondolom, hogy az Albacomp jó pályára került, és a jövőben is magyar informatika meghatározó szereplője lesz” – nyilatkozta a távozó vezető.

„Pukler Gábor távozását sajnálattal tudomásul vettük. Az elmúlt másfél év korrekt emberi és szakmai kapcsolat jegyében telt el, így a döntését tiszteletben tartjuk, és további szakmai sikereket kívánunk neki. Mindazonáltal az Albacomp tovább folytatja a szolgáltatások erősítésére épülő munkáját és reményeim szerint további fejlődésnek néz elébe” – kommentálta a döntést Minárovits János.

A régi-új vezető emblematikus figurája a 20. század végi Magyarország gazdasági és társadalmi életének, s erre a szakmabeliek mellett a kiváló Manager Magazin is felfigyelt már a botrányos, áfacsalás miatt bírósági eljárással, majd Minárovits négyéves börtönbüntetésével végződő ügy idején. A részletek a lap akkori, illetve Minárovits aktivizálódásának idejéből szóló tudósításaiból meglehetős pontossággal megismerhetőek, a folyamatról véleményt alkotni komoly felelősség, ám a történet határozottan emlékeztet a kapitalizálódó, 19. század végi, újkori Magyarország Jókai Mór által megírt üzletemberi életpályáira. A tavaly a száz leggazdagabb magyar közé besorolt Minárovits (3,5 milliárd forint) a börtönt szemmel láthatólag egyenes gerinccel, hitét megőrizve vészelte át, s ma már újra a magyar számítástechnikai ipar egyik vezető szereplője.

Azóta történt

Előzmények