Ismét lehet jelentkezni a Magyar Telekom gyakornoki programjára

A Magyar Telekom gyakornoki programjának 2011 szeptemberében induló félévére április 15-ig lehet jelentkezni a vállalat honlapján. Az előző, februárban indult gyakornoki félévre ezer hallgató jelentkezett, közülük 50 diák nyert felvételt a programba. Velük együtt közel száz gyakornok dolgozik jelenleg vállalat különböző területein.

A Magyar Telekom 15 éve indította el gyakornoki programját azzal a céllal, hogy használható gyakorlati tudást adjon a főiskolai, egyetemi hallgatóknak. A képzés lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok a távközlési cégénél végezhessék el a kötelező szakmai gyakorlatukat, gazdagíthassák elméleti és gyakorlati tudásukat, és esetleg elindíthassák karrierjüket a Magyar Telekomnál.

A szeptemberben induló 5 hónapos programra olyan aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezhetnek, akik főiskolai szintű (BSc vagy BA) vagy egyetemi szintű diplomát adó (MSc és MA) képzésen vesznek részt. További feltétel a legalább középszintű angolnyelvtudás is. A gyakornokokkal részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződést köt a vállalat, 2 hónapos próbaidővel. A hallgatók számára a program heti 20 órás elfoglaltságot jelent. A gyakornokok havi bruttó 75 ezer forintot kapnak, amely a próbaidő letelte után széles körű béren kívüli juttatási csomaggal bővül.

A program első három hete az adott szakterületen való érdemi és tartalmas munkavégzésre készít fel. Ezt követően a gyakornokok konkrét, projektszerű feladatokban vesznek részt a vállalat különböző területein. Minden gyakornoknak van egy mentora, aki azon túl, hogy segít a beilleszkedésben, rendszeres visszajelzést ad a gyakornok munkájáról.

Azóta történt

Előzmények