Újjászületett a Google Plus

Úgy tűnik, azoknak lett igazuk, akik akkor, amikor kiderült, hogy a Google közösségi oldala nem lehet versenyképes a Facebookkal, azt jósolták, hogy a projekt nem vész el, csak átalakul: marad a közösségi oldal funkció és szerkezet, de nem általános közösségi tér lesz, hanem eltolódik a tematikus fórumok, illetve a kisebb közösségek irányába.

Ezt az elvárást igazolta vissza a Google, amikor tegnap a hivatalos blogon bejelentették, hogy szerkezetileg is, megjelenésben is átalakították a szolgáltatást.

Az új Google Plus
[+]

Az egyik fontos változás, hogy az oldal fókuszába két funkciót helyeztek, a Communitiest, illetve a tavasszal indított Collectionst. Mind az első, a főként társalgási fórumnak számító, mind a második, a közös érdeklődésű embereket összehozni kívánó tér azt célozza, hogy az emberek könnyebben megtalálják a hozzájuk hasonlókat.

Az új verzió egyelőre opcionális, belépni két módon lehet: vagy a Google Plus főoldalán kell a „Let’s Go” menüpontot választani, vagy ha ez nem működik, akkor a beállításokban először a Google+ tevékenységek kezelésére kell kattintani, majd a keresősávba, és akkor bejön az új felület (https://plus.google.com/s).

Azóta történt

Előzmények

  • Google Aura Project

    Viselhető eszközökkel foglalkozik, a részletekről nem sokat tudni, de nyár óta így hívják a Google Glass utódját is fejlesztő részleget.