Vezetőket bocsát el az Intel

A kommunikációs és alkalmazásprocesszorokat gyártó üzletág néhány héttel ezelőtti értékesítését követően most leépítésekkel folytatja működése racionalizálását az Intel: világszerte 1000 vezetőtől válnak meg. Ez az áprilisban bejelentett hatékonysági felülvizsgálat egyik első eredménye – magyarázta a chipgyártó óriás szóvivője a Financial Timesnak.

Amint arról beszámoltunk, Paul Otellini vezérigazgató a csalódást okozó első negyedéves jelentés közzététele után egy 90 napos felülvizsgálati programot hirdetett. Amint akkor elmondta: minden követ megmozgatnak egy karcsúbb, mozgékonyabb és hatékonyabb Intel létrehozása érdekében.

A mostani elbocsátás a vállalat körülbelül 100 ezres dolgozói bázisának 1 százalékát érinti. A hír hatására kezdetben megcsúszott az Intel-papírok árfolyama, mivel az befektetők jóval nagyobb mértékű, 10–15 ezer fős leépítést vártak, de végül magához tért a részvény. Ebben szerepe lehetett annak is, hogy Otellini jelezte: további elbocsátások várhatók a felülvizsgálat eredményeként. A vezetői karcsúsítást egyébként azzal indokolta a vezérigazgató, hogy az áttekintés alatt kiderült: az évek során túlzottan bürokratikussá és ezzel párhuzamosan lomhává vált vezetés. Azt nem közölték, hogy a lépéstől mekkora megtakarítást várnak.

Az Intel magyarországi képviselete mindössze 6 főt foglalkoztat. A globális leépítés – a vállalatot képviselő ügynökség tájékoztatása szerint – nem érinti a hazai kirendeltséget.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények