VoIP-funkciót kap a WhatsApp

Nagy dobásra készül a múlt héten elképesztő összegért elkelt WhatsApp. Jan Koum, a cég alapítója ma, a barcelonai MWC-n jelentette be, hogy az alkalmazás valamikor a második negyedévben VoIP-funkcióval fog gazdagodni, azaz a nagy népszerűségnek örvendő azonnali üzenetküldőt nemsokára hanghívások lebonyolítására is használni lehet majd.

Ahogy korábban is, Koum most is elmondta, hogy véleményük szerint minden ember számára biztosítani kell egy olyan megfizethető kommunikációs szolgáltatást, amivel bárhol és bárkivel könnyedén lehet kapcsolatot tartani. „A célunk, hogy minden telefonon ott legyünk.” – mondta a cég vezetője. Hozzátette, hogy a Facebook általi felvásárlás nem változtat a korábban beütemezett fejlesztések menetén, és megerősítette, hogy a WhatsAppban továbbra sem kapnak helyet a reklámok.

Koum igyekezett magát a telekommunikációs vállalatok partnereként, nem pedig ellenségeként beállítani, Németországban például az E-Plusszal társulva nemsokára elindítanak egy, a WhatsApp nevével fémjelezett mobilszolgáltatást, és további vállalatokkal is tárgyalnak a lehetséges együttműködésről. A helyzet azért pikáns, mert a WhatsApp és a hasonló azonnali üzenetküldők az elmúlt években egyre növekvő összeget húznak ki a mobilszolgáltatók zsebéből, melyek az SMS-t a mai napig jelentős árprémiummal adják, miközben a WhatsAppon küldött üzenetek minimális adatforgalma után lényegesen kevesebb a bevételük.

Azóta történt

Előzmények

  • Zuckerberg, a pizsama meg a 3 milliárd dollár

    Egy régi sztori merült fel a múltból az akkor még igen szemtelen fiatal vállalkozóról és egy vérig sértett befektetési cégről.

  • Elkelt a Viber

    Az egyik legnépszerűbb üzenetküldő és VoIP-szolgáltatót a japán Rakuten online kereskedelmi vállalat vásárolja fel 900 millió dollárért.

  • Hangüzenet funkcióval gazdagodott az egyre népszerűbb WhatsApp

    Csatolmányként már eddig is küldhettünk hangot, mostantól azonban közvetlenül a beszélgetésből, egy érintéssel rögzíthetünk és küldhetünk hangüzenetet.