Új hozzászólás Aktív témák

  • Mandok

    tag

    válasz justaview #36535 üzenetére

    Dehogynem, akkor mit keresnék itt, mit gondolsz?

    Csak tudod, bizonyos számú TV birtoklása után (1db 42" Pana, 2db 50" Samsung plazma, valmint 1db 50" és 6db 55" LED TV birtoklása után én már nagy csodákat nem várok) Tudom, hogy miben volt nagyon jó a plazma, mit várhattam el a képétől, tudom, hogy mire képes egy átlagos, 250-30ezres 55" LED TV és nem várok csodákat, valamint tisztában vagyok vele, hogy a mai középkategóriás TV-k képe bizonyos szintek között megközelítőleg márkától függetlenül ugyanazt tudja, ha jól be vannak állítva.

    Mindezt arra merem alapozni, hogy volt már olyan évem is, mikor a nappaliban egy H6400, a hálóban pedig egy H5000-es Samsung ment. A drágábbik pont a duplájába került az olcsóbbiknak. Gondolod, hogy egyiket a másik után nézhetetlennek tartottam? Egyáltalán nem, sokszor kezdtem el egy filmet a 6400-on és folytattam a felétől az 5000-en. Kb. 10 másodpercig észleltem, hogy picit másabb színek, másabb kontraszt, de ennyi.

    Onnantól kezdve közel egy kategóriás TV-im voltak, pl. a Samsung különböző évjáratú és modellszámú 6xxx-es darabjai. A közöttük lévő különbség az én szememben nulla volt, ha pl. egy avforums.com-ról szedett ajánlott képbeállításon néztem őket.
    Innentől kezdve én ma ne haragudj, de ahogy már többször is kifejzettem, nem látom értelmét annak, hogy pl. egy KU6000 és egy KU6400 között lévő közel 80 ezres felárat megfizessem, inkább veszek egy PS4-et a KU6400 árának különbözetéből:)

    (És igen, bevallom, elkövettem már azt a hibát is, hogy -főleg a túl sok fórumozás káros hatásának következtében- pszichikailag bebeszéltem magamnak, hogy a KU6000-ret érdemes kicserélnem+ 150 ezer felárral egy ugyanakkora Sony XD8005-re. Óriásit tévedtem, mert semmiben sem volt jobb a Sony, sőt, még a világ életemben VA panelhez szokott szememnek az IPS panel sajátosságaival is találkozni kellett életemben először, így két nap múlva ment vissza a Sony a boltba).

Új hozzászólás Aktív témák