Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz ArthurShelby #36807 üzenetére

    "Mit lehet tudni, hogy melyik márka miben erős?
    [..]
    Szóval mit lehet tudni így nagy általánosságban?"

    Pár nappal, illetve hozzászólással korábban éppen ez, illetve hasonló volt a téma. A beszélgetés lényege az volt, hogy adott (ár)kategórián belül szignifikáns különbséget az egyes "nagy nevű" gyártók modelljei között nem tapasztalhatsz.

    Természetesen vannak bizonyos jellemzők, amelyek az adott technológia, vagy gyártó sajátosságait prezentálják.

    És ezeket más és más preferálja, tolerálja, vagy éppen ki nem állhatja.

    Azt gondolom tudod, hogy nagy általánosságban az IPS panel és a VA panel összehasonlítása milyen eredményt hoz negatívumok és pozitívumok tekintetében....

    - Ezen felül pl. az LG készülékekre jellemző a rendkívül gazdag, de "túl mesterkélt" színvilág. (Van, aki viszont éppen ezért kedveli.) A többiek inkább "precízebb", vagy "természetesebb színekkel operálnak.

    - Ha valakinek számít az "okos tartalmak" minősége, akkor az LG, vagy a Samsung megoldása a legjobb. Gyors, felhasználóbarát, áttekinthető, könnyen kezelhető web-es applikáció, modern, innovatív, praktikus távirányító jellemző mindkettőre.

    - Mozgásmegjelenítésben főleg a SONY jeleskedik, képminőségben pedig egyértelműen az OLED, függetlenül a gyártótól.

    - Ha hiszel benne, és fontos számodra az egészségtudatosság, akkor pedig valamelyik Ambilight-os Philips modell a jó választás, mert bizonyítottan egészségtelen a sötétben TV-zés; ezek a készülékek meleg fénnyel, meleg színekkel operálnak a képtartalom mellett, illetve azt ellensúlyozva, és ezáltal segítik a szem és az agy relaxációját.

    Minden összevetve viszont ez még mindig túl általános megközelítés.

    Ne feledd, hogy mindenkinek másak a preferenciái, így különösen nehéz volna "örök érvényű igazságokat" írni bármelyik technológiával, vagy típussal kapcsolatban.

    Bizonyosságot csak akkor szerezhetsz egy készülékről, ha alaposan leteszteled, és eldöntöd, hogy számodra megfelelő-e, vagy sem. :K

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák