Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Joco_77 #37230 üzenetére

    "350 felé semmiképp nem tudok menni jelenleg(és ebben benne lesz a most eladandó tx42g20 ára is, de ha azt mondod érdemes spórolni még és mindenképpen egy másik modellt ajánlasz / ajánlotok akkor max 400000 de akkor 1-2 hónappal később veszem meg. [..]
    Forrás: 1080p-4k.
    Tehát nyilván nem a tv adás minősége az első cél, mert akkor maradnék a 42 colosnál.
    Filmek..."

    Abszolút értelek, és megértelek. Azt kell mondjam, hogy az elvárásod reális. Sajnos azonban jelenleg a televíziók árszínvonala magas! Kár ezt szépíteni... nem olcsó egyetlen valamire való készülék sem. (És igazából az abszolút belépőnek számító készülékek is drágák.)

    Arra célra, ilyen méretben UHD képességgel egyetlen más típust sem tudsz megvenni ennyiért. Ilyen formán nem is kérdéses, hogy az egyetlen lehetőséged a Samsung UE65KU6000.

    Számodra talán egyetlen hátránya lehet a natív 24p lejátszás hiánya, ugyanis a panel csak 60Hz-es, és emiatt nem lesz "judder free" a lejátszás még BD lemezzel sem. (Amit egyébként vagy észreveszel, vagy nem... a legtöbb ember egyébként nem érzékeli. Ettől függetlenül meg kell említeni.)
    És "Local Dimming"-et sem alkalmaz a készülék, mert helyette ún. "UHD dimming" került bele. De...

    A típust különböző méretekben sokan használják elégedettséggel, és a különféle tesztoldalak is alapvetően jó értékelést adtak róla.

    Egy remek bemutató videó a készülékről. Nem professzionális teszt, ám mindazt jól bemutatja, amire egy átlag felhasználó kíváncsi lehet. Érdemes végignézni.

    Felhasználói vélemények.

    Ami pedig a lényeg, hogy az UHD felbontás, kiegészítve a HDR-rel, valamint a nagy képmérettel együtt olyan élményt nyújt, ami feledteti a fenti hiányosságokat.

    Én például a hétvégén majdnem elcsábultam. Ugyanis az Euronics-ban ki volt téve -igencsak akciós áron - ebből a 70 colos változat, és még bolti közegben is óriási. Abból a pénzből, amit a 3D-s OLED-re szándékozom elkölteni, tudnék venni egy ilyet, és egy SONY 55W807C televíziót is mellé.
    Utóbbit használnám a 3D BD filmekhez, a Samsung pedig a bazi nagy képernyővel igazi mozi élményt adhatna... :K

    Summa summarum: a fentiek alapján én azt mondom, nyugodtan megveheted. Az Euronics üzleteiben most nagyon nagy engedményt adtak rá, ráadásul még ha vásárolsz hozzá 3 év garanciát (vagy 5-öt), akkor is éppen csak az általad szabott keret felett vagy árban.

    Hogy érdemes-e várnod 1-2 hónapot? Nagy valószínűséggel 400.000 forintért akkor sem fogsz tudni más 65 colos UHD készüléket venni.

    Az eggyel magasabb fokozat ugyanis bőven 400.000 forint felett indul. Persze, lehet, hogy lesz akkor is valami 10-20%-os kedvezményes akció, de az esetleges. Mi marad addig készleten? Éppen azt akciózzák, amit vársz? Éppen annyiba fog kerülni amennyiért meg tudod venni?...

    Fentiek függvényében érdemes meghoznod a döntésedet. Bízom benne, hogy tudtam segíteni! ;)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák