Új hozzászólás Aktív témák

  • tomi5244

    őstag

    Üdv!

    Elég sok TV-s topik van, most itt is kérdeznék.

    VA vs IPS téma, meg az a bizonyos "hígított" 4K rgbw-s történet.

    Most egy 27"-os benq VA panelos monitor előtt ülök kb 1,5 éve ezen filmezek. Most viszont 49-50" környékű TV-re váltanék. Fontos lenne, hogy a Syno nasomon lévő plex szervert frankón kezelje. LG LH630V típust 145e ért tudnám megvenni. Ez fullHD IPS. Gyengébb fekete és kontraszt. Itt jön a képbe az első kérdésem, hogy a VA panelnak tényleg annyira rossz a betekintési szöge? Otthon kipróbáltam a jelenlegi monitorommal, és hogy őszinte legyek én nem sok romlást tapasztaltam, vagy nincs hozzá szemem.

    Az egyik gond az, hogy az új TV-t a szoba adottságai miatt nem fogom tudni totál szemből nézni, de azért annyira nem vészes a távolság. Belinkelek egy amatőr rajzot ami nem méretarányos, de a problémát talán szemlélteti. [link] IPS viszont meg az élénk színek és a tényleg határtalan betekintés miatt lenne jó. Voltam a médiában, de annyi tv közül teljesen lehetetlen választani, mi melyik panellal van... :U Neon tenger, mindegyik fos SD adást sugároz. Most mindegyik TV-hez menjek oda pendriveal?

    Felbontás: Olvastam ezt a 4k rgbw dolgot. Mi a helyzet akkor, ha "csak" fullHD tartalmat jelenítek meg? Akkor is felélednek ezek a fehér subpixelek? Bocs, ha nagyon gáz a kérdés, de én ezt nem látom át annyira.

    Azért gondolkodtam el a 4K-n mert azok hardverben erősebbek, gördülékenyebb az rajtuk lévő OS. Nem kéne vennem még plusz média lejátszót. - Bár lehet az is előny. Szóval tanácstalan vagyok.

    :R

Új hozzászólás Aktív témák