Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz npera #130967 üzenetére

    Na ez komplex téma. A Megatron-t, meg úgy általában a középkategóriás, árukon felül teljesítő dolgokat eladogattam szép sorban, nincs már FiiO Q3, BTR5, S12, stb, "kevés" kivétellel kitakarítottam a gyűjteményt. Így sem lett nagyon minimalista, de ami maradt, azokat többé-kevésbé használom is, és mindet kifejezetten szeretem a maga helyén. Kompromisszummentes cuccok maradtak csak, többféle szempont szerint. Persze ugyanúgy meg lehet magyarázni, miért kell 3 különböző erősítő, meg 6 jó füles, mint azt, miért kell 2.3", 2.75", 3", 5", 5.5" quadcopter, hobbi az ilyen. Ha ésszerűen állnék hozzá, akkor kb az ifi Go Blu + Etymotic ER3XR lenne az elég jó szint, ami még nem extrém drága:

    Ezzel kiülök a tengerpartra, és nézem, ahogy arrébb kagylókat keresgél a család, vagy homokoznak a gyerekek, és világbéke.

    Aztán azért akad még pár lépcső, mire összeáll, mennyivel jobban közvetít érzelmi mélységeket az énekhangból egy jó, minden fölös sallangot és zajforrást mellőző DAP-pal az RSV pl:

    És hogy ezt egy komolyabb külső erősítővel még lehet fokozni:

    Az RSV az, aminél az énekes ott áll előtted, és neked tartja a koncertet. Ügyes akkusztikai trükk az enyhe felső-középtartomány kihangsúlyozással. Az EJ egy lépéssel hátrébb a helyén tartja a vokált, míg a Xelentonál kifejezetten a hangszerek között, színpadi távolságból "jeleníti meg". Mindegyik elég univerzális, bármilyen stílusban fantasztikusan zenél, de pont eléggé eltérnek ahhoz, hogy ne tartsam redundánsnak őket. Az EJ hatalmas nagyszínpadot teremt bárhol, de ehhez kell alá az erősítés, nem annyira zsebben hordozható műfaj. Az RSV tökéletes a Hiby RS2-vel, nem kell feltétlenül az extra teljesítmény alá, de a sok driver miatt méretes füles. A Xelento apró, súlytalan, és kényelmes, mintha semmi nem lenne a fülemben. Ha csak egyet tarthatnék meg, nagyon nem tudnék dönteni.

Új hozzászólás Aktív témák