Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Lauda #4622 üzenetére

    Az MSAA-val nincs meg a 75 fok sem. Azért azt nem szoktam rátolni. Számszerűen is kevesebbet fogyaszt a gép 8xAA-val, mint nélküli. Rotyogtatom, de ennyit tud.

    rumkola: Terhelés nélkül 21%-os a venti és 50 fokos a kártya. Terhelésnél amíg nem volt ilyen meleg, addig alig ment a venti 30% fölé. A hőmérséklet 75-80 fok volt. Ez a standard, a melegben is erre törekszik a venti, hiszen 35%-ra is felpörög, de a hőfok nem nő.

    9950es: Egyszerű a gamer-nemgamer kérdés. A GF100 a játékokban 65%-kal nagyobb kiterjedéssel, vagy több tranyóval hoz 15%-ot átlagban a Cypress-en. Ebből nyilvánvaló, hogy az architektúra nem a játékokra lett felkészítve.
    Természetesen feltételezhetjük, hogy az NV-nél sík hülye mérnökök dolgoznak, akik hat hónap késéssel sem tudnak versenyképes chipet alkotni, de a valóság inkább az, hogy a GPU piac nem számít a cég jövőjének a szempontjából.

    A tesszellációs hardver, ugyanúgy fix, ahogy az Ati-nál. Annyi a különbség, hogy a Radeonban egy tesszellátor van (illetve van még egy régebbi tesszellátor is, ami a HD 2k-3k-4k-ban volt, ez is használható, de nem DX11-ben ... nyilván ez azért került be, mert a feldolgozó motor alig foglal 2 millió tranyót, ekkora chipeknél ez a mennyiség nem téma.), míg a GF100-ban 16 darab. Ez az előny a benchmarkokban kijön, de az NV-nek valós érték ebből a professzionális piacon lesz. A játékkal az a baj, hogy amíg meg kell oldani a visszafele kompatibilitást, addig a fejlesztő lehetőségei erősen korlátozottak a tesszellálás kapcsán. A problémákat az okozza, hogy a tesszellált felület virtuális, és logikai szinten nem létezik, ami nagy gondokat okozhat a játékmenetben. A benchmarknak nincs játékmenete, így ott nem gond a dolog. Illetve problémák ott is vannak, mert a Heaven alatt sem látsz senkit sétálni. Ennek az az oka, hogy elsüllyedne a karakter a tesszellált köves felületen. Nem lenne szép látvány. :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák