Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz 9950es #5092 üzenetére

    Mindenki tudja, hogy milyen volt anno a 60 Hz-es CRT-ket bámulni, nekem nem volt jó érzés. Mivel itt teljes lekapcsolás van, így a stutter még rosszabb. Mindenki eldöntheti, hogy belefér-e a villogás az igényeibe.

    Ez így van. Egyénfüggő, hogy kit mennyire zavar a lencsék 60 Hz-es sötétítése.

    dz1: Az frame/sec az más lapra tartozik. A frissítési frekvenciáról van szó.
    A gyártókat nem a te igényeid érdeklik. Az aktív sztereó 3D olcsóbb, mint a passzív. Az előbbinél 120 Hz-es megjelenítő kell és a szemüvegbe kell stutteres lencséket alkalmazni, az eredmény olyan mintha 60 Hz-es CRT monitort néznél. Valakinek megfelel, de sokaknak nem. Az utóbbi megoldás életképesebb szerintem. Oda elég egy passzív polarizált szemüveg. A gondok a megjelenítőnél kezdődnek. A speciális panel gyártása drága, így kevesebb a haszon ezen a megoldáson, mintha az aktív elgondolást erőltetnék. Szerencsére pár gyártó észnél van, és ilyen alapokban gondolkodik.
    A környezeti fények eleve más lapra tartoznak. Mivel a 3D gyerekcipőben jár, így a körülményektől függ a tökéletes hatás. Még kell egy-két év, mire az elgondolás kevésbé lesz érzékeny a környezeti fényekre. Vannak nagyon jó ötletek erre és a szellemképek eltüntetésére. Utóbbiban a Sharp elég jól áll az RGBY paneljével.

    Az NVIDIA számára a gyártókkal kötött megállapodás a fontos. Te nem érdekled, mert csak addig vagy jó, amíg pénzt adsz. Egyébként az NV csak a szoftverért felel, ami működik több sztereó 3D megvalósítással, de abban sem akadályoznak meg téged, hogy a DDD vagy az iZ3D megoldását használd, amik szintén működnek GeForce kártyával. Utóbbi gyártónak van tiszta polarizációs passzív megoldása, de a Zalman csomagjai szerintem még jobbak. Ezek viszik a prímet most a 3D-nél. Persze szoftveres oldalról azt használsz, amit akarsz.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák