Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gbors #5136 üzenetére

    Mindig van hova emelni, csak nem lehet sokat. A Fermiben szétlőtték a setupot, de ennek semmi eredménye nincs a játékokban. Az világos, hogy ez a felépítés nagyon kedvez a professzionális piacnak, de a jelenleg elég lett volna először két részre bontani a setupot, és akkor a tranyók megmaradtak volna a textúrázóknak. Persze a GF100-nak inkább a mérete a probléma. Senki sem gondolt arra, hogy egy ekkora lapka már nem képes beférni a 300 wattos limitbe.
    Erről mindig az ARM-os csávó nyilatkozta jut eszembe. Ő mondta nemrég, hogy egyre több lesz a dark silicon, mert a cégek, még mindig azon vannak, hogy a legjobbat fejlesszék, amikor ma már a legjobb teljesítmény/fogyasztás szem előtt tartása a nyerő irány. Nem volt nagy jelentősége a mondandójának, de baromira igaza volt, hisz itt a GF100 bizonyítéknak, és a Larrabee-t is inkább kilőtte az Intel a leégés helyett.
    Még csak 40 nm-en tartunk és már probléma a fogyasztás, ennél csak rosszabb lesz. Éppen ezért kell egységnyi tranzisztorba passzírozni a legtöbb teljesítményt.

    (#5137) bigdigit: Vitázz inkább. ;) Itt mindenki kíváncsi a másik érvére. Fikának meg flémnek nyomát nem látom.

    (#5141) biggamer: Nem para. A fórummotor megoldja a méretes képeket. :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák