Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz pszichiater #5329 üzenetére

    Nagy tévedés. A Prohardvernek dolgozom. De ha tudsz olyanról, amiről én nem, írd le a fórumba.
    Én tudom, hogy a tények sokszor kemények, de alapvetően érdemes a realitás talaján maradni, még ebben a topikban is. Mindenki tudja, hogy a BFG nem véletlen szált ki, és az XFX sem véletlenül nem kér a Fermiből. Ezt a terméket nem lehet haszonnal gyártani, és ennek már számtalanszor leírtam az okát. Nyilván július közepén lesz egy bejelentés, ami jó lesz a gyártóknak, erre várt mindenki. Arról nem beszélhetek, hogy mi, de 12-én kiderül. Ezzel párhuzamosan, már látható, hogy a GF100 gyártása minimalizálva lesz, azaz a termék a Tesla, a Quadro és a noti vonalra marad meg. Ez azért van, mert ezeken a területeken van rajta pénz. A GTX 480 is opció, de mivel kellenek a jó chipek a Quadro és a Tesla sorozatokra, így nem maradna normális mennyiségű lapka GeForcenak. A gyártóknak természetesen el kell adni a teljes készletet a legkevesebb buktával, mert őszre jön az erősebb GeForce, és nem lenne jó, ha a cégeken maradna a cucc. Korábban már mondtam, hogy ez előre tervezett akció, oka van annak, hogy a GF100-ra csak egy év garit vállal az NV, a termék életciklusa alig pár hónapos lesz.
    Az XFX valószínűleg az új termékekből már kér, bár kétségtelen, hogy elvesztették az NV-vel az üzletileg kiemelkedő viszonyt, így csak a második körben rendelhetnek, hiszen mostantól nem számítanak hivatalos partnernek. A BFG nem fog visszatérni, mert ők már számolnak a VGA-k piacának zsugorodásával. Ezért inkább a növekvő mobil piac felé fordulnak. Egyelőre a játékosok számítanak a notebook termékekkel, míg később ... talán már jövőre előhúzhatják a Tegra tableteket. Természetesen a BFG továbbra is az NV legfőbb partnere marad, csupán született egy megegyezés a cégek között, ami felmenti a BFG-t a VGA-k forgalmazása alól. Ez nyilván nem jó az NV-nek, de az sem jó, ha az évek óta hűséges BFG tönkremegy, velük még terve van az NV-nek. Ami a zöldeket illeti a Tegra lesz a konzumer jövő. Majdnem mindenki tabletet szeretne, és az NV-nek ezt kell szem előtt tartania. Hatalmas piac ez, és ráadásul növekszik. A stratégia nyilván már látható, a Tegra 250 az Androiddal karöltve fog támadni számos gyártó termékében. A lényegi starttal egy időben, az NV az Apple mintájára tartalomszolgáltató rendszerrel is előáll, ami számos megvásárolható szoftvert tartalmaz. Már sikerült az Unreal Engine 3-at is portolni a Tegrára, így játékok is jönnek. Kezdésnek ott lesz az UT3, amit már demóztak a GSC-n. A GPU erejét is ki lehet használni, mert a CUDA felület élni fog az Android alatt. A távolabbi jövőre is gondol az NV, hiszen ott a HPC réteg, amit lehet a felhős számításokra használni. A GPGPU vonal ebbe az irányba tart cégen belül, azaz az online szolgáltatások kerülnek előtérbe, ráadásul olyan szinten, hogy a teljesítményt bérled a cég HPC szervereitől, és nem lesz ott a kezedben tartott tabletben. Ezt több szempontból lehet felhasználni, például ott az OnLive platform, ami indulóban van, és a játékokhoz használja a kihelyezett szerverek teljesítményét. Persze az NV nyilván csak NVIDIA hardverből fog építkezni a GPGPU frontján.

    (#5338) Landon: Az ilyen kerregések, mind egyedi konstrukcióhibák. Más kérdés persze, hogy a Zotac helyében lefejelném azt az úriembert, aki kiküldte így a kártyát egy tesztre.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák