Új hozzászólás Aktív témák

  • djgeg

    őstag

    Ahoy,

    Van valakinek kiküldetés téren óra kalkulációs tapasztalata? A lenti szöveget találtam neten, de nem feltétlen értelmezhető számomra annak tudatában, hogy elvileg az utazással töltött idő is (ha nem a munkaszerződésedben szereplő munkavégzés helyére utazol) munkaidőnek számít.

    Példa.: Magyarországról utazol külföldre autóval. 2.5 óra az út amiből 2 óra magyarországon 0.5 óra pedig országhatárt átlépve teszel meg. Dolgozol 8 órát majd megint 2.5 óra út haza.
    Értelmezésem szerint ez 8+2.5+2.5 óra munka, tehát a 8 óra kintöltött időre napi díj is jár, de ezek mellet még 5 órát töltöttél utazással a kiküldetésre. A 2.5+2.5 óra útra, kell e vagy milyen mértékű óradíjat esetleg túlórát kellene kalkulálni? (vagy tört napnyi kiküldetési díjat vagy egyáltalán nem kell?)

    "A kiküldetés időtartama az indulás és az érkezés tényleges időpontja között eltelt idő. Az időtartam megállapítása szempontjából az országhatár átlépését, légi és vízi út esetén az indulás szerinti időpontot egy órával megelőzően, illetőleg az érkezést egy órával követően kell alapul venni azzal, hogy az adott kiküldetésben töltött teljes (24 órás) napokhoz hozzá kell adni a tört napokon kiküldetésben töltött órák számának 24-gyel való osztásával kiszámított napokat úgy, hogy a fennmaradó tört rész - amennyiben az legalább 8 óra - egész napnak számít. Amennyiben a kiküldetésben töltött idő 24 óránál rövidebb, de a 8 órát eléri, az egy egész napnak számít."

    [ Szerkesztve ]

    "640 kByte memória mindenre elegendő"

Új hozzászólás Aktív témák