Új hozzászólás Aktív témák

  • boeing707

    csendes tag

    válasz tazman75 #1543 üzenetére

    Ha egy komoly és működő stratégiai bombáző repteret akarsz tanulmányozni, akkor GE-en keresd meg Engelsz városát, a Volga patján. A várostól északkeletre található a reptér.
    51 29 06,46 N
    46 12 51,06 E
    Nagyon szépen kinagyítható. Az állohelyeken Tu-95 és Tu-160-as gépek állnak. Ha a pálya ÉK-i végétől induló guruló úton tovább mész, 12 db állóhelyet találsz. Némelyik foglalt is. Az állóhelyektől ÉK-re, majdnem melletük, található a cirkáló rakéta raktár, ettől jobbra pedig a hagyományos bomba raktár. Ha még tovább mész a guruló úton, elérsz a fegyverzet berakási betonhoz. De az érdekesség csak ezután következik, ha tovább mész a keskeny, kanyargós beton úton. Ekkor elérsz az atom töltet tároló objektumba. Négyszögletes alaprajzú, kettős nyomsávval és négysoros kerítéssel védett. Az objektumon belül, megtalálod a két Gránit-ot, amelyek három soros kerítéssel és nyomsávval vannak körülvéve, valamint középett, a magas földsánccal körbe vett raktárat, amiben az atom töltet beindításához szükséges robbanó anyagot tárolják.
    Ilyen reptér több is van, az USA-ban még több.
    Nagyon szemléltető reptér, minden kérdésre választ lehet találni, egy kis nézelődés után.
    A pálya másik végén található múzeumban több bomba fajtát is megnézhetsz, a 250 kg-ostól a 9 tonnásig. Egy atombomba még ma sem "chip" méretű.
    A múzeummal szemben és attól ÉNy-ra a Mi-8-as helikopterek állóhelyei láthatók.

Új hozzászólás Aktív témák