Új hozzászólás Aktív témák

  • Drizzt

    nagyúr

    válasz Oppenheimer #115995 üzenetére

    "Hogy ne lenne már értéke. Te nem látsz benne, de ettől még van neki, és elég kézzelfogható: anélkül tudsz vele értéket tárolni és másnak értéket küldeni, hogy bármiben/bárkiben is meg kéne bíznod. Nincs 2. Fél (Tárolásnál) Vagy 3. Fél (Küldésnél). Nincs bank, nincs bróker, nincs közvetítő, nincs semmi, csak a distributed ledger amit nem lehet feltörni és immutable."

    Ez nem csak előny. Ha bármikor a chainen kívüli dolgot akarsz chainen belülire váltani - vagy fordítva -, akkor a tranzakció másik fele tudni fogja, hogy milyen addressre kell elvégeznie az utalást. Onnantól, hogy az address ismert, annak pont a distributed immutable ledger miatt az összes tranzakciója ismert lesz. Persze ennek a hatását lehet minimalizálni több address használatával. Ha valóban anonim közeli állapotban akarsz lenni a bitcoin esetén, az csak bányászott coinnal fog menni és ott is csak addig, amíg valakinek nem valamilyen ellenértékért cserébe utalsz. Tehát mondjuk arra tökéletes, hogy bányászott bitcoinnal támogass valamilyen szervezetet, de ha nem bányászott bitcoinnal fogod megtenni ugyanezt, akkor már legalább az a fél akitől az elején a bitcoint veszed, valamilyen szinten fogja tudni, hogy ki vagy. És nem szeretném lebecsülni az első cél nemességét, de gyakorlatilag mindenki piramisjátéknak használja a bitcoint, meggazdagodási céllal.

    Egyébként mivel transaction refuse/storno lehetőség nincs, szerintem kellően korrupt rendszerekben kompromittálásra is remekül felhasználható eszköz.

    I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák