Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz jpolyak #29999 üzenetére

    Nem lehet rá válaszolni, hiszen egy csomó infót nem adtál meg. Vegyesen szerepelnek az 1 és 2 fiókos eszközök, ami több szempontból is probléma. A 2 lemezes rendszerek nem csak a RAID1 miatt jobb. Ha csak egy lemezzel használod, akkor is könnyen, kényelmesen bővíthető, ha kifutsz a helyből. Nem kell azzal foglalkoznod, hogy előbb lemented az adatokat "valahova", majd beteszed a nagyobb kapacitású lemezt. A NAS-okban LVM-et, és ext4 ill. btrfs fájlrendszereket használnak. Vagyis nem tudod rádugni egy Windows-os gépre, hogy majd onnan/arra rámásolod az adatokat.
    Szóval praktikus okokból én a fiókos eszközt választottam, pedig csak egy lemez van benne.

    Nem írtad le mennyire vagy torrentbubus. Ezek a belépő szintű otthoni eszközök nem egy izmos jószágok. Természetesen 1-2 fájl másolása esetén ez nem tűnik fel. Viszont a torrentnek a működéséből adódóan hatalmas igényei is lehetnek. Ha elég egyszerre 20-50, és nem több 100 torrendet futtatsz, akkor nem lesz probléma. Plusz jó ha tudod, hogy nem lehet (egyszerűen) transmissiont-t vagy qbittorrentet, stb... telepíteni rájuk, vagyis be kell érned a gyári megoldással, amikkel nincs túl sok probléma. Rendben teszik a dolgukat.

    A DS218 és DS218play nagyon hasonlóak, de van pár fontos különbség.
    A DS218 egy picit jobb:
    - 1GB-al több memóriája van
    - Egyel több USB pontja van (2.0-ás)
    - Ismeri a btrfs fájlrendszert

    Plusz a listádra feltenném az ASUS AS1102T ill. AS3302T modelljeit. Pl. az Asus eszközeiben pl. már alap a 2.5Gbites LAN csatlakozás. Ha később gyorsítanál a hálózatodon, vagy már most is vannak 1Gbitnél gyorsabb eszközeid.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák